Store miljø- og kostnadsgevinster med voks, sier Xerox

Fordeler med voks fremfor laser. Foto: Wikipedia.

Xerox har kalkulert på forskjellene mellom voks- og laserteknologi i Trøndelag. I alt har Xerox levert 125 voksskrivere i de to trøndelagsfylkene. Konklusjonen er at miljø- og kostnadsgevinstene ved voks er store.

Generell kostnadsbesparelse ved voks- i forhold til laserskrivere er rundt 75 prosent. Miljøgevinstene er tilsvarende store eller større. Giftavfallsmengden reduseres med rundt 90 prosent ved å gå fra laser til voks, viser beregninger fra Trøndelag.

Kronebesparelser*

Xerox regner med et normalt gjennomsnittlig volum på 50.000 fargeutskrifter per maskin årlig, totalt 6,25 millioner fargeutskrifter for 125 maskiner:

Type maskin Kostnad – krone
Tradisjonelle laserskrivere

2.812.500

ColorQube voksskriver

728.125

Total kostnadsbesparelse 125 maskiner

2.084.375

*Alle utskrifter med kun farger i logo og sideoppsett klassifiseres som s/hv på voks, mens de klassifiseres som farge på laser, også prismessig.

Miljøbesparelser

Voksprintere har en rekke egenskaper som gir store miljø- og kostnadsfordeler. Blant disse finner vi:

  • Bruk av voks overflødiggjør toner, og dermed også utskiftning og avhending av miljøskadelige tonerkassetter. Overflødig voks er klassifisert som husholdningsavfall, og total avfallsmengde redusert med rundt 90 prosent.
  • Redusert strømforbruk på rundt 30 prosent, i produksjon.
  • Kan trykke på all slags papir, inklusive resirkulert papir, med omtrent samme kvalitet
  • Enkle fargepåslag, som logor og brevhoder, registreres som svarthvitt kopier. Mengde fargetrykk reduseres i snitt fra rundt 80 til 20 prosent av total utskriftsmengde. Fergeutskrifter blir dessuten rundt 60 prosent rimeligere.
  • Betydelige innsparinger i materialer (toner), retur av tomme beholdere og mindre bruk av fargekopier, totalt rundt 30 prosent i forhold til tradisjonelle laserskrivere.
  • Redusert servicebehov og færre slitasjedeler som tromler eller fuser, kun utskiftning av rensemoduler
  • Mindre nedetid, man slipper å stoppe maskinen ved etterfylling av voks.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: