Store miljø- og kostnadsgevinster med voks, sier Xerox

Fordeler med voks fremfor laser. Foto: Wikipedia.

Xerox har kalkulert på forskjellene mellom voks- og laserteknologi i Trøndelag. I alt har Xerox levert 125 voksskrivere i de to trøndelagsfylkene. Konklusjonen er at miljø- og kostnadsgevinstene ved voks er store.

Generell kostnadsbesparelse ved voks- i forhold til laserskrivere er rundt 75 prosent. Miljøgevinstene er tilsvarende store eller større. Giftavfallsmengden reduseres med rundt 90 prosent ved å gå fra laser til voks, viser beregninger fra Trøndelag.

Kronebesparelser*

Xerox regner med et normalt gjennomsnittlig volum på 50.000 fargeutskrifter per maskin årlig, totalt 6,25 millioner fargeutskrifter for 125 maskiner:

Type maskin Kostnad – krone
Tradisjonelle laserskrivere

2.812.500

ColorQube voksskriver

728.125

Total kostnadsbesparelse 125 maskiner

2.084.375

*Alle utskrifter med kun farger i logo og sideoppsett klassifiseres som s/hv på voks, mens de klassifiseres som farge på laser, også prismessig.

Miljøbesparelser

Voksprintere har en rekke egenskaper som gir store miljø- og kostnadsfordeler. Blant disse finner vi:

  • Bruk av voks overflødiggjør toner, og dermed også utskiftning og avhending av miljøskadelige tonerkassetter. Overflødig voks er klassifisert som husholdningsavfall, og total avfallsmengde redusert med rundt 90 prosent.
  • Redusert strømforbruk på rundt 30 prosent, i produksjon.
  • Kan trykke på all slags papir, inklusive resirkulert papir, med omtrent samme kvalitet
  • Enkle fargepåslag, som logor og brevhoder, registreres som svarthvitt kopier. Mengde fargetrykk reduseres i snitt fra rundt 80 til 20 prosent av total utskriftsmengde. Fergeutskrifter blir dessuten rundt 60 prosent rimeligere.
  • Betydelige innsparinger i materialer (toner), retur av tomme beholdere og mindre bruk av fargekopier, totalt rundt 30 prosent i forhold til tradisjonelle laserskrivere.
  • Redusert servicebehov og færre slitasjedeler som tromler eller fuser, kun utskiftning av rensemoduler
  • Mindre nedetid, man slipper å stoppe maskinen ved etterfylling av voks.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: