ACT Gruppen med lynrask produktutvikling

Jonas Petersson, forretningsutvikler i CA Andersson.

Den tradisjonsrike trykkeribedriften CA Andersson i Malmö går ikke av veien for å utvide sin produktportefølje på kort varsel. Det var gjennom en slik utfordring CA Andersson møtte ACT Gruppen, som skapte et nytt suksessprodukt på bare fire døgn – ACT Adressering.

Som følge av et konkret kundeoppdrag trengte CA Andersson et adresseringssystem som kunne utføre tre unike trykk i høy hastighet, på totalt 250 000 eksemplarer. Det skulle påføres en adresse, en personlig kode samt et telefonnummer som systemet hentet fra en database. Disse skulle deretter, med høy presisjon, plasseres i tre ulike posisjoner.

– Med denne type avansert utsendelse er det ekstremt viktig at alt fungerer som det skal, fortell­er Jonas Petersson, forretningsutvikler i CA Andersson. Utsendelsen ble først trykt i 4 + 4 farger og skåret. Videre skulle arket dessuten brettes og til slutt limes.

– Vi fikk en database fra kunden hvor hver linje besto av unik informasjon, og det var viktig at de tre påførte trykkene hørte sammen. Hvis ett parameter ble feil, ville hele forsendelsen bli ødelagt, sier Jonas.

De kontaktet ACT Gruppen, som fikk fire dager på seg på å levere og installere utstyret. Installasjonen besto av to enheter med doble skrivehoder, to kontrollenheter X4 JET og en spesielt utviklet software. X4 JET kontrollen tilbyr et system som både kan styre opp til fire HP/Lexmark, og opp til fire Piezo skrivehoder. Tekst, strekkoder og logoer kan skrives ut samtidig, eller vekselvis med begge trykkteknikkene. X4 JET kan skrive både på primær- og sekundær emballasje, på den ene eller begge sidene, på to skilte produksjonslinjer og med ulik utskriftshastighet og starttid på utskriften. Data overføres 1:1 til skrivehodene via standardgrensesnitt som Ethernet og USB, noe som gjør at real time utskrifter er mulig.

Doble skrivehoder for to ulike trykk samtidig.

Jonas Petersson sier at samarbeidet har fungert veldig bra. – ACT stilte virkelig opp fra start til mål, sier han. – Med den korte tidsfristen vi ga AC Gruppen er vi imponert over den fleksibilitet, fokus på å holde tidsfrist og engasjementet de utviste ved å stille opp dag og natt, hverdag som helg, sammen med vårt eget personale. Alt for å få dette svært avanserte prosjektet i havn. ACT hjalp oss å få til det umulige denne gang, sier Jonas Petersson.

ACT Gruppen er totalleverandør av industrielle merke-, kontroll- og systemløsninger til industri og handelsbedrifter i Skandinavia. ACT er en forkortelse for Akershus Consulting & Trading Company, som ble etablert i 1990. Bedriften har kontorer i Oslo, Jessheim, Trondheim, Tromsø, Malmö, Göteborg, Norrköping, Stockholm og Jelling.

To X4 Jet kontrollerer og styrer påføringen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *