WM Trykk med ny KBA Genius

WM trykk med modernisering inn i en ny generasjon.

WM Trykk AS har som et ledd i en oppgradering av produksjonen installert en ny KBA Genius fra Skotvedt & Aanesen AS. Oslo-trykkeriet har gjennom årene utviklet seg til å bli et fullservice spesialtrykkeri der over 80 prosent av produksjonen er på plast og vinyl. Trykking på plast er faglig krevende. Plast er som kjent et ikke-sugende materiale, og de aller fleste benytter i dag UV farger og UV tørk for å sikre et perfekt resultat.

 

WM Trykk begynte å undersøke mulighetene som Genius-maskinen gir for flere år siden, samtidig som de evaluerte andre maskiner. Nøye tester på diverse materialer ble gjennomført, og valget falt til slutt på en ny KBA Genius i format 36 x 52 cm, med coronainnretning, fem fargeverk og lakkverk.

 

Maskinen har en felles stor mottrykkssylinder, noe som sikrer perfekt register. Dette er helt avgjørende ved produksjon av for eksempel trykk med 3D motiver. Geniusmaskinene er basert på vannfri offset, og plater fra Toray benyttes på de fem fargeverkene. Fargeverket er bygget opp med en anilox-valse, en overføringsvalse, gummiduk og platesylinder, som sikrer 100 prosent jevn fargeoverføring.  Makulatur er også et tilnærmet ukjent begrep med denne teknologien, noe som er viktig når hvert ark er kostbart. I tillegg har maskinen lakkverk, utleggerforlengelse og naturligvis UV-tørk. Maskinen kom til Norge ved årsskiftet og er nå installert og i full drift.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *