WM Trykk med ny KBA Genius

PUBLISERT: 8 mars 2012
OPPDATERT: 21 mars
WM trykk med modernisering inn i en ny generasjon.

WM Trykk AS har som et ledd i en oppgradering av produksjonen installert en ny KBA Genius fra Skotvedt & Aanesen AS. Oslo-trykkeriet har gjennom årene utviklet seg til å bli et fullservice spesialtrykkeri der over 80 prosent av produksjonen er på plast og vinyl. Trykking på plast er faglig krevende. Plast er som kjent et ikke-sugende materiale, og de aller fleste benytter i dag UV farger og UV tørk for å sikre et perfekt resultat.

 

WM Trykk begynte å undersøke mulighetene som Genius-maskinen gir for flere år siden, samtidig som de evaluerte andre maskiner. Nøye tester på diverse materialer ble gjennomført, og valget falt til slutt på en ny KBA Genius i format 36 x 52 cm, med coronainnretning, fem fargeverk og lakkverk.

 

Maskinen har en felles stor mottrykkssylinder, noe som sikrer perfekt register. Dette er helt avgjørende ved produksjon av for eksempel trykk med 3D motiver. Geniusmaskinene er basert på vannfri offset, og plater fra Toray benyttes på de fem fargeverkene. Fargeverket er bygget opp med en anilox-valse, en overføringsvalse, gummiduk og platesylinder, som sikrer 100 prosent jevn fargeoverføring.  Makulatur er også et tilnærmet ukjent begrep med denne teknologien, noe som er viktig når hvert ark er kostbart. I tillegg har maskinen lakkverk, utleggerforlengelse og naturligvis UV-tørk. Maskinen kom til Norge ved årsskiftet og er nå installert og i full drift.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324