WM Trykk med ny KBA Genius

PUBLISERT: 8 mars 2012
OPPDATERT: 21 mars
WM trykk med modernisering inn i en ny generasjon.

WM Trykk AS har som et ledd i en oppgradering av produksjonen installert en ny KBA Genius fra Skotvedt & Aanesen AS. Oslo-trykkeriet har gjennom årene utviklet seg til å bli et fullservice spesialtrykkeri der over 80 prosent av produksjonen er på plast og vinyl. Trykking på plast er faglig krevende. Plast er som kjent et ikke-sugende materiale, og de aller fleste benytter i dag UV farger og UV tørk for å sikre et perfekt resultat.

 

WM Trykk begynte å undersøke mulighetene som Genius-maskinen gir for flere år siden, samtidig som de evaluerte andre maskiner. Nøye tester på diverse materialer ble gjennomført, og valget falt til slutt på en ny KBA Genius i format 36 x 52 cm, med coronainnretning, fem fargeverk og lakkverk.

 

Maskinen har en felles stor mottrykkssylinder, noe som sikrer perfekt register. Dette er helt avgjørende ved produksjon av for eksempel trykk med 3D motiver. Geniusmaskinene er basert på vannfri offset, og plater fra Toray benyttes på de fem fargeverkene. Fargeverket er bygget opp med en anilox-valse, en overføringsvalse, gummiduk og platesylinder, som sikrer 100 prosent jevn fargeoverføring.  Makulatur er også et tilnærmet ukjent begrep med denne teknologien, noe som er viktig når hvert ark er kostbart. I tillegg har maskinen lakkverk, utleggerforlengelse og naturligvis UV-tørk. Maskinen kom til Norge ved årsskiftet og er nå installert og i full drift.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag