Ricoh med CMYK storformat

Ricoh utvider sortimentet med en ny firefarger CAD-skriver, Aficio MP CW2200SP. Skriveren bruker Ricohs Liquid Gel blekk og er myntet på byggeindustrien, selv om produsenten også mener at den lever opp til trykkerienes høye krav. I følge Ricoh har Liquid Gel gode tørkeegenskaper som øker produktiviteten, samtidig som man oppnår skarpere bilder og god strekgjengivelse.

CAD-markedet har tradisjonelt vært kjennetegnet av utstyr for produksjon i sort/hvitt, men også her skjer det en dreining mot økte krav til kvalitet og farger. Arkitekter bruker for eksempel farger til å forbedre tegningene gjennom å fremheve områder som elektriske installasjoner i rødt og vannrør i blått.

Det er innebygget en fargeskanner i MP CW2200SP, som gjør det enkelt å digitalisere håndtegnede dokumenter og arkivere gamle tegninger. I følge produsenten reduseres miljøpåvirkningen med en oppvarmningstid på bare 40 sekunder, og skriveren skal bruke 10 prosent mindre energi enn tilsvarende skrivere. Hastigheten er 1,8 A0 i minuttet i sort/hvitt og 0,6 A0 i minuttet for fargeutskrifter. Maskinen skriver i bredder opp til 914 millimeter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: