Ricoh med CMYK storformat

PUBLISERT: 15 mars 2012
OPPDATERT: 15 mars

Ricoh utvider sortimentet med en ny firefarger CAD-skriver, Aficio MP CW2200SP. Skriveren bruker Ricohs Liquid Gel blekk og er myntet på byggeindustrien, selv om produsenten også mener at den lever opp til trykkerienes høye krav. I følge Ricoh har Liquid Gel gode tørkeegenskaper som øker produktiviteten, samtidig som man oppnår skarpere bilder og god strekgjengivelse.

CAD-markedet har tradisjonelt vært kjennetegnet av utstyr for produksjon i sort/hvitt, men også her skjer det en dreining mot økte krav til kvalitet og farger. Arkitekter bruker for eksempel farger til å forbedre tegningene gjennom å fremheve områder som elektriske installasjoner i rødt og vannrør i blått.

Det er innebygget en fargeskanner i MP CW2200SP, som gjør det enkelt å digitalisere håndtegnede dokumenter og arkivere gamle tegninger. I følge produsenten reduseres miljøpåvirkningen med en oppvarmningstid på bare 40 sekunder, og skriveren skal bruke 10 prosent mindre energi enn tilsvarende skrivere. Hastigheten er 1,8 A0 i minuttet i sort/hvitt og 0,6 A0 i minuttet for fargeutskrifter. Maskinen skriver i bredder opp til 914 millimeter.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676