Ricoh med CMYK storformat

Ricoh utvider sortimentet med en ny firefarger CAD-skriver, Aficio MP CW2200SP. Skriveren bruker Ricohs Liquid Gel blekk og er myntet på byggeindustrien, selv om produsenten også mener at den lever opp til trykkerienes høye krav. I følge Ricoh har Liquid Gel gode tørkeegenskaper som øker produktiviteten, samtidig som man oppnår skarpere bilder og god strekgjengivelse.

CAD-markedet har tradisjonelt vært kjennetegnet av utstyr for produksjon i sort/hvitt, men også her skjer det en dreining mot økte krav til kvalitet og farger. Arkitekter bruker for eksempel farger til å forbedre tegningene gjennom å fremheve områder som elektriske installasjoner i rødt og vannrør i blått.

Det er innebygget en fargeskanner i MP CW2200SP, som gjør det enkelt å digitalisere håndtegnede dokumenter og arkivere gamle tegninger. I følge produsenten reduseres miljøpåvirkningen med en oppvarmningstid på bare 40 sekunder, og skriveren skal bruke 10 prosent mindre energi enn tilsvarende skrivere. Hastigheten er 1,8 A0 i minuttet i sort/hvitt og 0,6 A0 i minuttet for fargeutskrifter. Maskinen skriver i bredder opp til 914 millimeter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: