Ricoh med CMYK storformat

PUBLISERT: 15 mars 2012
OPPDATERT: 15 mars

Ricoh utvider sortimentet med en ny firefarger CAD-skriver, Aficio MP CW2200SP. Skriveren bruker Ricohs Liquid Gel blekk og er myntet på byggeindustrien, selv om produsenten også mener at den lever opp til trykkerienes høye krav. I følge Ricoh har Liquid Gel gode tørkeegenskaper som øker produktiviteten, samtidig som man oppnår skarpere bilder og god strekgjengivelse.

CAD-markedet har tradisjonelt vært kjennetegnet av utstyr for produksjon i sort/hvitt, men også her skjer det en dreining mot økte krav til kvalitet og farger. Arkitekter bruker for eksempel farger til å forbedre tegningene gjennom å fremheve områder som elektriske installasjoner i rødt og vannrør i blått.

Det er innebygget en fargeskanner i MP CW2200SP, som gjør det enkelt å digitalisere håndtegnede dokumenter og arkivere gamle tegninger. I følge produsenten reduseres miljøpåvirkningen med en oppvarmningstid på bare 40 sekunder, og skriveren skal bruke 10 prosent mindre energi enn tilsvarende skrivere. Hastigheten er 1,8 A0 i minuttet i sort/hvitt og 0,6 A0 i minuttet for fargeutskrifter. Maskinen skriver i bredder opp til 914 millimeter.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo