Ny teknikk simulerer dekorfarger

PUBLISERT: 22 mars 2012
OPPDATERT: 22 mars

GMG har utviklet en ny teknikk for å simulere dekorfarger i emballasjeproduksjonen. Resultatet vil forhåpentligvis bli lansert på Drupa i mai.

– Vi vet at emballasjeindustrien lenge har etterspurt en slik teknologi, og vi har nå oppnådd et resultat som gir fargekonsistens på et nivå som vi hittil ikke har trodd var mulig, sier Dr Hanno Hoffstadt, som leder utviklingsarbeidet i GMG. – Vi arbeider intenst for å få ferdig sluttproduktet, og håper at vi kan komme med mer detaljert informasjon på messen, sier Hoffstadt.

GMG avslører også at de har utviklet en skybasert løsning, som gir grafiske virksomheter tilgang til verktøy for korrektur og validering av trykksaker – alt i skyen. Det er den første av flere skyløsninger som GMG vil lansere i nærmeste framtid. Serien omfatter blant annet verktøy for fargekonvertering, profilhåndtering og godkjenning via nettet.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1