Har du verdens eldste Linx blekkstråleskriver?

Linx Printing Technologies feirer 25 år i juli, og ønsker i den forbindelse å finne den eldste Linx blekkstråleskriver som fortsatt er i bruk – på verdensbasis. Finner de den i Norge?, spør ACT Logimark.

 

ACT har i tjue år vært totalleverandør av merke-, kontroll- og systemløsninger til industrien, og har de siste 17 årene vært Norges leverandør av Linx’ maskiner for industriell merking. Linx Printing Technologies er en global leverandør av blekkstråleskrivere, laserskrivere og folieskrivere som benyttes i mange bransjer, der ID-merking, batch­nummer, dato og strekkoder er påkrevet. Det er ikke umulig at det fins eldre Linx-modeller i den grafiske bransjen, i følge ACT.

 

Det britiskbaserte Linx Printing Technologies startet produksjon og salg av CIJ printere (con­tinous ink jet) i 1987 med modellene 5200, 5100 og 5150. Gründerne Mike Keeling og Hillar Weinberg tok i bruk ny teknologi fra starten av og introduserte et forseglet skrivehode med en helt ny elektronisk viskositetskontroll og en unik start- og stoppfunksjon. Disse egenskapene er kopiert av andre produsenter, og er i dag hovedfunksjoner i alle CIJ printere.

 

Etterlyser Linx blekkstråleskrivere

– ACT Logimark har solgt Linx’ maskiner i en årrekke, og vi kjenner til flere blekkstråleskrivere av god gammel årgang som fortsatt går, forteller salgssjef Espen Øverbø. – Dette er solide maski­ner med lang levetid, og det skulle ikke forundre meg om det finnes flere eldre utgaver der ute, sier han.

– Dersom du har en eldre Linx blekkstråleskriver ønsker vi å høre om det. ACT tar gjerne i mot henvendelsen din. Alternativt kan du selv registrere den på www.linx25.com. Du behøver ikke nødvendigvis ha kjøpt maskinen hos oss, presiserer Espen. Linx vil kåre fire globale vinnere 6. juli, og spanderer helt nye blekkstråleskrivere med installasjon, blekk og solvent på de utvalgte.

Salgssjef i ACT Logimark, Espen Øverbø, jakter landets eldste Linx blekkstråleskriver. Her med den siste i rekken, en bærbar Linx CJ 400.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: