Har du verdens eldste Linx blekkstråleskriver?

Linx Printing Technologies feirer 25 år i juli, og ønsker i den forbindelse å finne den eldste Linx blekkstråleskriver som fortsatt er i bruk – på verdensbasis. Finner de den i Norge?, spør ACT Logimark.

 

ACT har i tjue år vært totalleverandør av merke-, kontroll- og systemløsninger til industrien, og har de siste 17 årene vært Norges leverandør av Linx’ maskiner for industriell merking. Linx Printing Technologies er en global leverandør av blekkstråleskrivere, laserskrivere og folieskrivere som benyttes i mange bransjer, der ID-merking, batch­nummer, dato og strekkoder er påkrevet. Det er ikke umulig at det fins eldre Linx-modeller i den grafiske bransjen, i følge ACT.

 

Det britiskbaserte Linx Printing Technologies startet produksjon og salg av CIJ printere (con­tinous ink jet) i 1987 med modellene 5200, 5100 og 5150. Gründerne Mike Keeling og Hillar Weinberg tok i bruk ny teknologi fra starten av og introduserte et forseglet skrivehode med en helt ny elektronisk viskositetskontroll og en unik start- og stoppfunksjon. Disse egenskapene er kopiert av andre produsenter, og er i dag hovedfunksjoner i alle CIJ printere.

 

Etterlyser Linx blekkstråleskrivere

– ACT Logimark har solgt Linx’ maskiner i en årrekke, og vi kjenner til flere blekkstråleskrivere av god gammel årgang som fortsatt går, forteller salgssjef Espen Øverbø. – Dette er solide maski­ner med lang levetid, og det skulle ikke forundre meg om det finnes flere eldre utgaver der ute, sier han.

– Dersom du har en eldre Linx blekkstråleskriver ønsker vi å høre om det. ACT tar gjerne i mot henvendelsen din. Alternativt kan du selv registrere den på www.linx25.com. Du behøver ikke nødvendigvis ha kjøpt maskinen hos oss, presiserer Espen. Linx vil kåre fire globale vinnere 6. juli, og spanderer helt nye blekkstråleskrivere med installasjon, blekk og solvent på de utvalgte.

Salgssjef i ACT Logimark, Espen Øverbø, jakter landets eldste Linx blekkstråleskriver. Her med den siste i rekken, en bærbar Linx CJ 400.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: