Har du verdens eldste Linx blekkstråleskriver?

PUBLISERT: 29 mars 2012
OPPDATERT: 21 mars

Linx Printing Technologies feirer 25 år i juli, og ønsker i den forbindelse å finne den eldste Linx blekkstråleskriver som fortsatt er i bruk – på verdensbasis. Finner de den i Norge?, spør ACT Logimark.

 

ACT har i tjue år vært totalleverandør av merke-, kontroll- og systemløsninger til industrien, og har de siste 17 årene vært Norges leverandør av Linx’ maskiner for industriell merking. Linx Printing Technologies er en global leverandør av blekkstråleskrivere, laserskrivere og folieskrivere som benyttes i mange bransjer, der ID-merking, batch­nummer, dato og strekkoder er påkrevet. Det er ikke umulig at det fins eldre Linx-modeller i den grafiske bransjen, i følge ACT.

 

Det britiskbaserte Linx Printing Technologies startet produksjon og salg av CIJ printere (con­tinous ink jet) i 1987 med modellene 5200, 5100 og 5150. Gründerne Mike Keeling og Hillar Weinberg tok i bruk ny teknologi fra starten av og introduserte et forseglet skrivehode med en helt ny elektronisk viskositetskontroll og en unik start- og stoppfunksjon. Disse egenskapene er kopiert av andre produsenter, og er i dag hovedfunksjoner i alle CIJ printere.

 

Etterlyser Linx blekkstråleskrivere

– ACT Logimark har solgt Linx’ maskiner i en årrekke, og vi kjenner til flere blekkstråleskrivere av god gammel årgang som fortsatt går, forteller salgssjef Espen Øverbø. – Dette er solide maski­ner med lang levetid, og det skulle ikke forundre meg om det finnes flere eldre utgaver der ute, sier han.

– Dersom du har en eldre Linx blekkstråleskriver ønsker vi å høre om det. ACT tar gjerne i mot henvendelsen din. Alternativt kan du selv registrere den på www.linx25.com. Du behøver ikke nødvendigvis ha kjøpt maskinen hos oss, presiserer Espen. Linx vil kåre fire globale vinnere 6. juli, og spanderer helt nye blekkstråleskrivere med installasjon, blekk og solvent på de utvalgte.

Salgssjef i ACT Logimark, Espen Øverbø, jakter landets eldste Linx blekkstråleskriver. Her med den siste i rekken, en bærbar Linx CJ 400.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324