SISTE: Detaljer om Benny Landas NanoInk

Skal Benny Landa sjokkere verden igjen?

I det AGIs papirutgave om Drupa er klar til trykk, kommer det flere detaljer om hva Landa vil vise på messen. Benny Landa, som introduserte Indigo-skriveren i 1993, står også bak NanoInk-teknologien.

Landa Technologies har nå avslørt detaljer om de nanografiske skriverne de vil lansere på Drupa. De nye skriverne bruker blekk med mikroskopiske nanopartikkelpigmenter, som hevdes å gi en lang rekke fordeler sammenliknet med andre reproduksjonsprosesser.

Det er snakk om en hel serie skrivere, både ark- og rullbaserte. Arkmaskinene omfatter formatene B3, B2 og B1, har dupleksfunksjon og kan skrive 11 000 ark i timen i opp til åtte farger i 600 eller 1200 dpi. Rullskriverne fås i bredder fra 52 til 104 centimeter, og de produserer om lag 200 meter i minuttet.

Hjertet i den nanografiske metoden er Landa NanoInk, som består av pigmentpartikler som er en tiendedels nanometer store. Til sammenlikning er et menneskehår omkring 100 000 nanometer i diameter. Disse nanopigmentene absorberer i følge Landa en ekstrem mengde lys, noe som skal gi en hittil ukjent utskriftskvalitet med ultraskarpe og jevnstore punkter, høy glans og større gamut enn alle alternative produksjonsmetoder.

Landa Technologies hevder også at slitestyrke og ripemotstand er i toppklassen, og at maskinene uten forbehandling kan skrive på de fleste substrater, som bestrøkne, ubestrøkne, gjenbrukskartong, plast og mye annet. Trykket skal være bare 500 nanometer tykt, hvilket er omtrent halvparten av et offsettrykk. Dermed blir prisen per utskrift lavere. Skriverne demonstreres på Drupa i et teater med 300 plasser, der Landa Technologies arrangerer fem daglige presentasjoner for publikum.

Han fant opp Indigo-teknologien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: