SISTE: Detaljer om Benny Landas NanoInk

PUBLISERT: 3 april 2012
OPPDATERT: 3 april
Skal Benny Landa sjokkere verden igjen?

I det AGIs papirutgave om Drupa er klar til trykk, kommer det flere detaljer om hva Landa vil vise på messen. Benny Landa, som introduserte Indigo-skriveren i 1993, står også bak NanoInk-teknologien.

Landa Technologies har nå avslørt detaljer om de nanografiske skriverne de vil lansere på Drupa. De nye skriverne bruker blekk med mikroskopiske nanopartikkelpigmenter, som hevdes å gi en lang rekke fordeler sammenliknet med andre reproduksjonsprosesser.

Det er snakk om en hel serie skrivere, både ark- og rullbaserte. Arkmaskinene omfatter formatene B3, B2 og B1, har dupleksfunksjon og kan skrive 11 000 ark i timen i opp til åtte farger i 600 eller 1200 dpi. Rullskriverne fås i bredder fra 52 til 104 centimeter, og de produserer om lag 200 meter i minuttet.

Hjertet i den nanografiske metoden er Landa NanoInk, som består av pigmentpartikler som er en tiendedels nanometer store. Til sammenlikning er et menneskehår omkring 100 000 nanometer i diameter. Disse nanopigmentene absorberer i følge Landa en ekstrem mengde lys, noe som skal gi en hittil ukjent utskriftskvalitet med ultraskarpe og jevnstore punkter, høy glans og større gamut enn alle alternative produksjonsmetoder.

Landa Technologies hevder også at slitestyrke og ripemotstand er i toppklassen, og at maskinene uten forbehandling kan skrive på de fleste substrater, som bestrøkne, ubestrøkne, gjenbrukskartong, plast og mye annet. Trykket skal være bare 500 nanometer tykt, hvilket er omtrent halvparten av et offsettrykk. Dermed blir prisen per utskrift lavere. Skriverne demonstreres på Drupa i et teater med 300 plasser, der Landa Technologies arrangerer fem daglige presentasjoner for publikum.

Han fant opp Indigo-teknologien.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676