SISTE: Detaljer om Benny Landas NanoInk

PUBLISERT: 3 april 2012
OPPDATERT: 3 april
Skal Benny Landa sjokkere verden igjen?

I det AGIs papirutgave om Drupa er klar til trykk, kommer det flere detaljer om hva Landa vil vise på messen. Benny Landa, som introduserte Indigo-skriveren i 1993, står også bak NanoInk-teknologien.

Landa Technologies har nå avslørt detaljer om de nanografiske skriverne de vil lansere på Drupa. De nye skriverne bruker blekk med mikroskopiske nanopartikkelpigmenter, som hevdes å gi en lang rekke fordeler sammenliknet med andre reproduksjonsprosesser.

Det er snakk om en hel serie skrivere, både ark- og rullbaserte. Arkmaskinene omfatter formatene B3, B2 og B1, har dupleksfunksjon og kan skrive 11 000 ark i timen i opp til åtte farger i 600 eller 1200 dpi. Rullskriverne fås i bredder fra 52 til 104 centimeter, og de produserer om lag 200 meter i minuttet.

Hjertet i den nanografiske metoden er Landa NanoInk, som består av pigmentpartikler som er en tiendedels nanometer store. Til sammenlikning er et menneskehår omkring 100 000 nanometer i diameter. Disse nanopigmentene absorberer i følge Landa en ekstrem mengde lys, noe som skal gi en hittil ukjent utskriftskvalitet med ultraskarpe og jevnstore punkter, høy glans og større gamut enn alle alternative produksjonsmetoder.

Landa Technologies hevder også at slitestyrke og ripemotstand er i toppklassen, og at maskinene uten forbehandling kan skrive på de fleste substrater, som bestrøkne, ubestrøkne, gjenbrukskartong, plast og mye annet. Trykket skal være bare 500 nanometer tykt, hvilket er omtrent halvparten av et offsettrykk. Dermed blir prisen per utskrift lavere. Skriverne demonstreres på Drupa i et teater med 300 plasser, der Landa Technologies arrangerer fem daglige presentasjoner for publikum.

Han fant opp Indigo-teknologien.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768