Nok en papirfabrikk over ende

Fra Petersons anlegg i Moss. Foto: Wikipedia.

Tradisjonsrike Peterson Paper i Moss og Trondheim er konkurs og legger inn årene. Peterson har røtter i Norge helt tilbake til 1801, og har drevet med papirproduksjon siden slutten av 1890-tallet.

Totalt mister 356 ansatte jobben, 260 av disse i Moss. Mange skal allerede ha klart å skaffe seg nye jobber.

Selskapet har lenge slitt med økonomien, men et forsøk med offentlige gjeldsforhandlinger med kreditorene før påske førte ikke fram. Selskapet måtte derfor gå den tunge veien til tingretten.

Søsterselskapet Peterson Packaging vil ikke bli direkte berørt av konkursen. De betyr at de rundt 80 ansatte i emballasjebedriften på Ranheim i Trondheim ikke rammes.

Peterson har spilt en stor og ærerik rolle i norsk cellulose- og papirindustri, og var for øvrig bedriften som i sin tid sto bak det udødelige begrepet ”Mosselukta”, som stammet fra celluloseproduksjonen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: