Lynrask B1-inkjet fra Impika

Franske Impika setter en ny standard for produksjon av tabloidaviser, magasiner og bøker med sin siste lansering, iPrint eXtreme, en ny digital rullskriver med en imponerende hastighet på 375 meter i minuttet. Hastigheten er i følge produsenten basert på utskrift i fire farger med en oppløsning på 1200 DPI. Monokrom-utskrifter går langt raskere. iPrint eXtreme kan leveres i konfigurasjoner fra 1 til 6 farger, og skal støtte en lang rekke etterbehandlingssystemer. Skriveren har en maksimal skrivebredde på 711 mm, hvilket blant annet gir muligheter for produksjon i B1-formatet (707 x 1000mm).

Den ekstreme hastigheten gir høy produktivitet. På én time kan maskinen produsere 8.000 eksemplarer av en 40-siders tabloidavis i farger, 45.000 B2-ark eller 22.500 B1-ark – avhengig av valgt oppløsning.

Flere kvalitetsvalg

iPrint eXtreme gir brukeren en rekke oppløsningsvalg, tilpasset bruksområdet:

• 360 x 600 dpi (avisproduksjon og enklere trykksaker)

• 600 x 600 dpi (direct mail, forretningstrykksaker, formularer)

• VHQ (Very High Quality) Mode (fire gråskalanivåer ved 600 x 600 dpi gir meget god kvalitet også ved høye hastigheter. Til reklametrykksaker og kvalitetsmagasiner.

• «Offset-kvalitet» med ekte 1200 x 1200 dpi oppløsning

iPrint eXtreme demonstreres i fullskala på Drupa.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: