Sagrada Familia i 3D-utskrift

PUBLISERT: 26 april 2012
OPPDATERT: 21 mars
3D-utskrift fra Z-Corp

Har du vært i Barcelona, har du med stor sannsynlighet besøkt Gaudis domkirke, Sagrada Familia, som var mesterarkitektens siste verk. Byggearbeidene er fremdeles i gang, og man håper å fullføre Sagrada Familia i 2030. Allerede i Gaudis tid brukte man tredimensjonale modeller av bygningen, og skulptører og modellbyggere ble hyret inn til prosjektet. Men for ca 10 år siden fikk byggherrerne uventet hjelp i form av 3D-utskrifter. Med to Spectrum Z510 fra Z-Corporation kan modellene nå printes, og modeller av kirken kan fremstilles på et par timer – mot flere dagers manuelt arbeid tidligere. Det spares både tid og materialer med 3D-metoden. 3D-print er i en rivende utvikling. Spesielt er den utbredt innenfor arkitektur og bygg. Her kan du se en liten filmsnutt fra YouTube om bruken av 3D i arbeidet med det imponerende byggverket.

Gå til YouTube!

 

 

 

Les videre

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768