Sagrada Familia i 3D-utskrift

3D-utskrift fra Z-Corp

Har du vært i Barcelona, har du med stor sannsynlighet besøkt Gaudis domkirke, Sagrada Familia, som var mesterarkitektens siste verk. Byggearbeidene er fremdeles i gang, og man håper å fullføre Sagrada Familia i 2030. Allerede i Gaudis tid brukte man tredimensjonale modeller av bygningen, og skulptører og modellbyggere ble hyret inn til prosjektet. Men for ca 10 år siden fikk byggherrerne uventet hjelp i form av 3D-utskrifter. Med to Spectrum Z510 fra Z-Corporation kan modellene nå printes, og modeller av kirken kan fremstilles på et par timer – mot flere dagers manuelt arbeid tidligere. Det spares både tid og materialer med 3D-metoden. 3D-print er i en rivende utvikling. Spesielt er den utbredt innenfor arkitektur og bygg. Her kan du se en liten filmsnutt fra YouTube om bruken av 3D i arbeidet med det imponerende byggverket.

Gå til YouTube!

 

 

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: