Sagrada Familia i 3D-utskrift

3D-utskrift fra Z-Corp

Har du vært i Barcelona, har du med stor sannsynlighet besøkt Gaudis domkirke, Sagrada Familia, som var mesterarkitektens siste verk. Byggearbeidene er fremdeles i gang, og man håper å fullføre Sagrada Familia i 2030. Allerede i Gaudis tid brukte man tredimensjonale modeller av bygningen, og skulptører og modellbyggere ble hyret inn til prosjektet. Men for ca 10 år siden fikk byggherrerne uventet hjelp i form av 3D-utskrifter. Med to Spectrum Z510 fra Z-Corporation kan modellene nå printes, og modeller av kirken kan fremstilles på et par timer – mot flere dagers manuelt arbeid tidligere. Det spares både tid og materialer med 3D-metoden. 3D-print er i en rivende utvikling. Spesielt er den utbredt innenfor arkitektur og bygg. Her kan du se en liten filmsnutt fra YouTube om bruken av 3D i arbeidet med det imponerende byggverket.

Gå til YouTube!

 

 

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: