Sagrada Familia i 3D-utskrift

3D-utskrift fra Z-Corp

Har du vært i Barcelona, har du med stor sannsynlighet besøkt Gaudis domkirke, Sagrada Familia, som var mesterarkitektens siste verk. Byggearbeidene er fremdeles i gang, og man håper å fullføre Sagrada Familia i 2030. Allerede i Gaudis tid brukte man tredimensjonale modeller av bygningen, og skulptører og modellbyggere ble hyret inn til prosjektet. Men for ca 10 år siden fikk byggherrerne uventet hjelp i form av 3D-utskrifter. Med to Spectrum Z510 fra Z-Corporation kan modellene nå printes, og modeller av kirken kan fremstilles på et par timer – mot flere dagers manuelt arbeid tidligere. Det spares både tid og materialer med 3D-metoden. 3D-print er i en rivende utvikling. Spesielt er den utbredt innenfor arkitektur og bygg. Her kan du se en liten filmsnutt fra YouTube om bruken av 3D i arbeidet med det imponerende byggverket.

Gå til YouTube!

 

 

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: