Presstek med ny CTP-plate for vannfri offset

Nyheten, som er døpt PearlDry Blue, beskrives av produsenten som “neste generasjon vann- og kjemifri trykkplater”.

– PearlDry Blue overgår tidligere generasjoner Presstek-plater når det gjelder ytelse og trykkvalitet, sier Axel Thien, sjef for Presstek i Europa, Afrika og Midt-Østen.

– Den nye platen vil forhåpentligvis sikre oss markedsandeler på markedet for vannfritt trykk i Europa, spesielt i avissegmentet, der kjemifri plateframstilling fremdeles ikke har slått særlig godt an.

PearlDry Blue plater

PearlDry Blue er en fullstendig kjemifri plate som kan kjøres i 830nm CTP-systemer fra en rekke produsenter. Platen fremkalles raskt og effektivt, slik at de fleste CTP-systemer kan operere i full hastighet. PearlDry Blue tåler dagslys i inntil åtte timer, og skal bare vaskes lett med vann etter eksponering. Den gjengir 1 % til 99 % punkter ved 200 lpi (80 l/cm), og skal i følge produsenten ikke ha problemer med stokastisk raster. PearlDry Blue tåler opplag på rundt 100.000 trykk, og egner seg både for rull- og arkpresser.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: