Presstek med ny CTP-plate for vannfri offset

Nyheten, som er døpt PearlDry Blue, beskrives av produsenten som “neste generasjon vann- og kjemifri trykkplater”.

– PearlDry Blue overgår tidligere generasjoner Presstek-plater når det gjelder ytelse og trykkvalitet, sier Axel Thien, sjef for Presstek i Europa, Afrika og Midt-Østen.

– Den nye platen vil forhåpentligvis sikre oss markedsandeler på markedet for vannfritt trykk i Europa, spesielt i avissegmentet, der kjemifri plateframstilling fremdeles ikke har slått særlig godt an.

PearlDry Blue plater

PearlDry Blue er en fullstendig kjemifri plate som kan kjøres i 830nm CTP-systemer fra en rekke produsenter. Platen fremkalles raskt og effektivt, slik at de fleste CTP-systemer kan operere i full hastighet. PearlDry Blue tåler dagslys i inntil åtte timer, og skal bare vaskes lett med vann etter eksponering. Den gjengir 1 % til 99 % punkter ved 200 lpi (80 l/cm), og skal i følge produsenten ikke ha problemer med stokastisk raster. PearlDry Blue tåler opplag på rundt 100.000 trykk, og egner seg både for rull- og arkpresser.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: