Presstek med ny CTP-plate for vannfri offset

Nyheten, som er døpt PearlDry Blue, beskrives av produsenten som “neste generasjon vann- og kjemifri trykkplater”.

– PearlDry Blue overgår tidligere generasjoner Presstek-plater når det gjelder ytelse og trykkvalitet, sier Axel Thien, sjef for Presstek i Europa, Afrika og Midt-Østen.

– Den nye platen vil forhåpentligvis sikre oss markedsandeler på markedet for vannfritt trykk i Europa, spesielt i avissegmentet, der kjemifri plateframstilling fremdeles ikke har slått særlig godt an.

PearlDry Blue plater

PearlDry Blue er en fullstendig kjemifri plate som kan kjøres i 830nm CTP-systemer fra en rekke produsenter. Platen fremkalles raskt og effektivt, slik at de fleste CTP-systemer kan operere i full hastighet. PearlDry Blue tåler dagslys i inntil åtte timer, og skal bare vaskes lett med vann etter eksponering. Den gjengir 1 % til 99 % punkter ved 200 lpi (80 l/cm), og skal i følge produsenten ikke ha problemer med stokastisk raster. PearlDry Blue tåler opplag på rundt 100.000 trykk, og egner seg både for rull- og arkpresser.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: