Presstek med ny CTP-plate for vannfri offset

PUBLISERT: 4 mai 2012
OPPDATERT: 4 mai

Nyheten, som er døpt PearlDry Blue, beskrives av produsenten som “neste generasjon vann- og kjemifri trykkplater”.

– PearlDry Blue overgår tidligere generasjoner Presstek-plater når det gjelder ytelse og trykkvalitet, sier Axel Thien, sjef for Presstek i Europa, Afrika og Midt-Østen.

– Den nye platen vil forhåpentligvis sikre oss markedsandeler på markedet for vannfritt trykk i Europa, spesielt i avissegmentet, der kjemifri plateframstilling fremdeles ikke har slått særlig godt an.

PearlDry Blue plater

PearlDry Blue er en fullstendig kjemifri plate som kan kjøres i 830nm CTP-systemer fra en rekke produsenter. Platen fremkalles raskt og effektivt, slik at de fleste CTP-systemer kan operere i full hastighet. PearlDry Blue tåler dagslys i inntil åtte timer, og skal bare vaskes lett med vann etter eksponering. Den gjengir 1 % til 99 % punkter ved 200 lpi (80 l/cm), og skal i følge produsenten ikke ha problemer med stokastisk raster. PearlDry Blue tåler opplag på rundt 100.000 trykk, og egner seg både for rull- og arkpresser.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo