To-armsroboten fikk verdenspremiere

Selve trykkprosessen er i dag automatisert betydelig, men automatiseringen er ikke nådd fram til etterbehandlingsavdelingen i særlig stor grad. På Drupa kunne man på Torays stand se en løsning som kan være et betydelig skritt på veien til å effektivisere og automatisere oppgaver på dette personalkrevende området.

Et oppsett med en KBA Rapida 106 og en Perfecta ferdiggjøringsenhet er forsynt med en RGS fra Asti, som kjører direkte inn i utlegget og henter papiret. Den kjører til en IRA to-armsrobot (verdenspremiere). Roboten flytter papiret til ristebordet. Prinsipielt kunne hele prosessen – fra ilegg av papir i Rapidaen til de ferdigskjærte arkene legges på en pall – utføres av den ene medarbeideren som mater trykkmaskinen. Men i oppsettet som ble vist på Drupa var det bare én robot. En annen kunne uten problemer vært lagt til, fikk vi opplyst.

For folkene bak IRA-roboten er visjonen at etterbehandlingen skal automatiseres i samme grad som trykkmaskinene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: