To-armsroboten fikk verdenspremiere

PUBLISERT: 5 mai 2012
OPPDATERT: 5 mai

Selve trykkprosessen er i dag automatisert betydelig, men automatiseringen er ikke nådd fram til etterbehandlingsavdelingen i særlig stor grad. På Drupa kunne man på Torays stand se en løsning som kan være et betydelig skritt på veien til å effektivisere og automatisere oppgaver på dette personalkrevende området.

Et oppsett med en KBA Rapida 106 og en Perfecta ferdiggjøringsenhet er forsynt med en RGS fra Asti, som kjører direkte inn i utlegget og henter papiret. Den kjører til en IRA to-armsrobot (verdenspremiere). Roboten flytter papiret til ristebordet. Prinsipielt kunne hele prosessen – fra ilegg av papir i Rapidaen til de ferdigskjærte arkene legges på en pall – utføres av den ene medarbeideren som mater trykkmaskinen. Men i oppsettet som ble vist på Drupa var det bare én robot. En annen kunne uten problemer vært lagt til, fikk vi opplyst.

For folkene bak IRA-roboten er visjonen at etterbehandlingen skal automatiseres i samme grad som trykkmaskinene.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676