To-armsroboten fikk verdenspremiere

Selve trykkprosessen er i dag automatisert betydelig, men automatiseringen er ikke nådd fram til etterbehandlingsavdelingen i særlig stor grad. På Drupa kunne man på Torays stand se en løsning som kan være et betydelig skritt på veien til å effektivisere og automatisere oppgaver på dette personalkrevende området.

Et oppsett med en KBA Rapida 106 og en Perfecta ferdiggjøringsenhet er forsynt med en RGS fra Asti, som kjører direkte inn i utlegget og henter papiret. Den kjører til en IRA to-armsrobot (verdenspremiere). Roboten flytter papiret til ristebordet. Prinsipielt kunne hele prosessen – fra ilegg av papir i Rapidaen til de ferdigskjærte arkene legges på en pall – utføres av den ene medarbeideren som mater trykkmaskinen. Men i oppsettet som ble vist på Drupa var det bare én robot. En annen kunne uten problemer vært lagt til, fikk vi opplyst.

For folkene bak IRA-roboten er visjonen at etterbehandlingen skal automatiseres i samme grad som trykkmaskinene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: