Drupa: Allkopi former morgendagen med HP Indigo

Allkopi har oppnådd lønnsomhet gjennom de siste års krise. Strategiske investeringer i utstyr og marked har gitt resultater. Akkurat nå sonderer de terrenget for plassering av sitt nye stortrykkeri i Osloregionen.

– Vi er et av svært få trykkerier som har klart å tjene penger på offset, sier direktør Jørn Aalefjær. – Det har vi tenkt å fortsette med. Men stadig flere og mindre opplag gjør at vi nå satser på digital offset med HP Indigo.

Allkopi skrev, som drt første selskapet i Norden, kontrakt med Visutech om levering av en HP Indigo 10000 – den nya B2-maskinen som nå sluttestes på fabrikken og blir begynt levert til kundene innen ett år. Dessuten har selskapet kjøpt en HP Indigo 7600 for umiddelbar levering. Med den får de muligheten til å trykke dekkhvitt, trykka på plast, prege og mye annet.

Langsiktig

– Norge er en liten øy i den europeiske økonomien, sier Aalefjær. Vi er Europas Dubai. I Allkopi lytter vi til markedet og analyserer det. Deretter tilpasser vi ressursinnsatsen til det vi ser. Og det vi ser, er at Norges økonomi vil være sterk i minst 30 år til.

– Det markedsføres mye i Norge. Mye av markedsføringen må være segmentert. Så lenge ikke økonomien klapper sammen, har vi et levebrød.

– Vi har alltid tjent penger og vært varsomme med hva vi går inn i. Vi går inn der det er verdier å hente. Vi går ikke inn der markedet må bygges opp fra scratch. Vi går inn der det fins et klart marked å starte med. Deretter gjør vi ting litt annerledes. Vi tilhører de meget få som driver lønnsom offsetproduksjon i Norge.

Espen Normann Olesen fra Allkopi legger til: – Vi gjør offset på på den måten som våre kunder ønsker. Det er det vi kan tjene penger på. Vi går ikke etter de store volumene på 100.000 og derover. Det var en strategi vi la når vi flyttet til våre nåværende lokaler og gikk fra 50 x 70 till 70 x 100 cm presser.

Navnet blir web-to-print

Allkopi har ambisjoner om å presentere den beste web-to-print-løsningen på markedet 1. august.

– Kundene vil kommunisere via skjermen i framtida. Det er det ingen tvil om, sier Jørn Aalefjær.

– Vi kommer til å kjøpe mer i tiden som kommer, sier han. Vi har en dedikert stab på tre team som ser på alt fra arbeidsflyt til ferdiggjøring. De som gjør en god jobb med å forklare for våre tre Drupa-team hva de kan tilby oss, de vil få ordre. Men ordrene kommer ikke på Drupa. HP og Visutech er de eneste vi signerer med her nede.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: