Drupa: Bedre rollups? Ja, sa danskene

Tomas Pedersen har selv vært aktiv i utviklingen av systemet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De lette, bærbare utstillingsplakatene som ble døpt ”roll-ups” kom på markedet for 10-15 år siden. Ideen er genial, for den løser et evigvarende problem for alle som er på reisefot og skal presentere noe eller eksponere noe uten å bruke godstransport og halve dagen på opp- og nedrigging. Rollups settes på gulvet og rulles opp. Ferdig.

Så da er vel alt greit? Neida. Ålborgbedriften Scandinavian Displays har videreutviklet ideen. Tanken bak er den samme, men gjennomføringen er gjort mye enklere. De har de gjort så bra at de har fått flere patenter, og de venter på ett til. Systemet kalles Spring-It, og det har sin helt bestemte årsak.

En smart løsning gjør det mulig å bruke duk både på for- og baksiden

– Det var litt for vanskelig å skifte budskap og litt for tidkrevende å bytte duk på den gamle måten, sier daglig leder Tomas Pedersen i Scandinavian Displays. – Vi utviklet magnetiske festeanordninger i topp og sokkel som gjør det lynraskt å bytte duk. Samtidig fant vi opp et fjærbelastet system som sikrer at duken alltid er stram og presentabel. Nå kan budskapet skiftes på noen sekunder, og det fins nesten ingen begrensninger verken i format/bredde eller for hvilke materialer man bruker som budskapsbærer. Tekstil, canvas og plast går like bra, sier Tomas Pedersen.

Foten er utstyrt med en fjæranordning som holder duken stram

Tosidig bruk går også bra. Og montering på vegg. Tosidig burde egentlig vært en umulighet, siden systemet uvegerlig krever en ”ryggrad”. Men det problemet er smart løst med Spring-It. Systemet gir også mulighet for videre utbygging med ”såler” rundt soklene. Det gir enda mer plass til profilering og utnyttelse av kreative ideer.

Spring-It er en dansk idé, og herfra leveres også løsningsforslag både når det gjelder teknisk utførelse og grafisk design. Produksjonen skjer i Polen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: