Lovende storformat med Memjet-hoder

Canon/Océ har fått stor oppmerksomhet for sin lansering av sin Velocity skriver, som er basert på skrivehodeteknologi fra Memjet.

Fuji Xerox er også presentert som OEM-leverandør for Memjet, og på Drupa demonstrerte de en interessant prototype på en storformatskriver. Maskinen fra Fuji Xerox ser lovende ut, og kvaliteten på trykkene lover godt for Memjet-teknologien. Ved første øyekast er kvaliteten god, men siden vi ikke har fått tilgang på prøver, er det vanskelig  å si noe om holdbarheten.

CMYK-skriveren er 42 tommer bred og har 1600 dpi som høyeste oppløsning i en hastighet på ni meter i minuttet, og leverer 18 meter i minuttet ved 1600 x 800 dpi. Det som er spesielt interessant med Fuji Xerox´ løsning er støtte for en lang rekke materialer, blant annet papir, lerret, bakbelyst film og polyester.

I første omgang selges skriveren på det asiatiske markedet, men den vil snart også bli tilgjengelig på det europeiske og amerikanske markedet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: