Lovende storformat med Memjet-hoder

Canon/Océ har fått stor oppmerksomhet for sin lansering av sin Velocity skriver, som er basert på skrivehodeteknologi fra Memjet.

Fuji Xerox er også presentert som OEM-leverandør for Memjet, og på Drupa demonstrerte de en interessant prototype på en storformatskriver. Maskinen fra Fuji Xerox ser lovende ut, og kvaliteten på trykkene lover godt for Memjet-teknologien. Ved første øyekast er kvaliteten god, men siden vi ikke har fått tilgang på prøver, er det vanskelig  å si noe om holdbarheten.

CMYK-skriveren er 42 tommer bred og har 1600 dpi som høyeste oppløsning i en hastighet på ni meter i minuttet, og leverer 18 meter i minuttet ved 1600 x 800 dpi. Det som er spesielt interessant med Fuji Xerox´ løsning er støtte for en lang rekke materialer, blant annet papir, lerret, bakbelyst film og polyester.

I første omgang selges skriveren på det asiatiske markedet, men den vil snart også bli tilgjengelig på det europeiske og amerikanske markedet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: