Lovende storformat med Memjet-hoder

PUBLISERT: 16 mai 2012
OPPDATERT: 16 mai

Canon/Océ har fått stor oppmerksomhet for sin lansering av sin Velocity skriver, som er basert på skrivehodeteknologi fra Memjet.

Fuji Xerox er også presentert som OEM-leverandør for Memjet, og på Drupa demonstrerte de en interessant prototype på en storformatskriver. Maskinen fra Fuji Xerox ser lovende ut, og kvaliteten på trykkene lover godt for Memjet-teknologien. Ved første øyekast er kvaliteten god, men siden vi ikke har fått tilgang på prøver, er det vanskelig  å si noe om holdbarheten.

CMYK-skriveren er 42 tommer bred og har 1600 dpi som høyeste oppløsning i en hastighet på ni meter i minuttet, og leverer 18 meter i minuttet ved 1600 x 800 dpi. Det som er spesielt interessant med Fuji Xerox´ løsning er støtte for en lang rekke materialer, blant annet papir, lerret, bakbelyst film og polyester.

I første omgang selges skriveren på det asiatiske markedet, men den vil snart også bli tilgjengelig på det europeiske og amerikanske markedet.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676