Ålgård Offset investerer 10 millioner

Avtalen feires på Drupa. Hubert Hasselmann, Tom B. Norland, Tore Wold og Dr. Hannspeter Schubert.

Ålgård Offset i Rogaland investerte i teknisk ferdiggjøringsutstyr og programvare for over 10 millioner kroner på Drupa. Utstyret omfatter komplette ferdiggjøringslinjer for trykkeriets to Komori rotasjonspresser.

Investeringen består i opptakstasjon fals, transportbaner til trimmerlinjer, stackere, automatisk stroppløsning av bunter og en robot som automatisk stabler de ferdige buntene med trykksaker på paller klar for transport til markedet.

Gämmerler GmbH eies i dag av Planatol AG, som er en storfabrikk og produsent av lim for den grafiske industrien. Denne eierstrukturen mener både Planatol og Gämmerler styrker deres posisjon og muligheter innen den grafiske industrien fremover.

Etter at avtalen ble inngått på en av Drupas siste dager, ble partene enige om å legge et besøk til München for befaring av et trykkeri med tilsvarende utstyr som Ålgård nå investerer i. Besøket hos trykkeriet Niedermaier AG styrket opplevelsen til teamet fra Ålgård om kontraktinngåelse med Gämmerler.

Salgssjef Tore Wold i Ferag Norge AS er representant for Gämmerler i Norge. Han har lenge fulgt prosjektet til Ålgård Offset og ser nå frem til å få utstyret levert og installert slik som det forventes.

– Vi ser frem til å få det moderne og fine trykkeriet på Ålgård i gang med den nye teknikken fra Gämmerler og ønsker Tom B. Norland og hans team lykke til videre, sier Wold.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: