Ålgård Offset investerer 10 millioner

Avtalen feires på Drupa. Hubert Hasselmann, Tom B. Norland, Tore Wold og Dr. Hannspeter Schubert.

Ålgård Offset i Rogaland investerte i teknisk ferdiggjøringsutstyr og programvare for over 10 millioner kroner på Drupa. Utstyret omfatter komplette ferdiggjøringslinjer for trykkeriets to Komori rotasjonspresser.

Investeringen består i opptakstasjon fals, transportbaner til trimmerlinjer, stackere, automatisk stroppløsning av bunter og en robot som automatisk stabler de ferdige buntene med trykksaker på paller klar for transport til markedet.

Gämmerler GmbH eies i dag av Planatol AG, som er en storfabrikk og produsent av lim for den grafiske industrien. Denne eierstrukturen mener både Planatol og Gämmerler styrker deres posisjon og muligheter innen den grafiske industrien fremover.

Etter at avtalen ble inngått på en av Drupas siste dager, ble partene enige om å legge et besøk til München for befaring av et trykkeri med tilsvarende utstyr som Ålgård nå investerer i. Besøket hos trykkeriet Niedermaier AG styrket opplevelsen til teamet fra Ålgård om kontraktinngåelse med Gämmerler.

Salgssjef Tore Wold i Ferag Norge AS er representant for Gämmerler i Norge. Han har lenge fulgt prosjektet til Ålgård Offset og ser nå frem til å få utstyret levert og installert slik som det forventes.

– Vi ser frem til å få det moderne og fine trykkeriet på Ålgård i gang med den nye teknikken fra Gämmerler og ønsker Tom B. Norland og hans team lykke til videre, sier Wold.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: