Opp og ned med papirforbruket

I følge en ny rapport fra Holmen Paper synker den europeiske etterspørselen etter papir til magasiner og aviser. Det ser imidlertid lysere ut for andre produktgrupper. Rapporten er basert på nye tall fra IMF, Eurograph og Zenith Optimedia, og viser at etterspørselen etter bestrøket trebasert papir til bøker og dagsaviser har falt med 8 prosent i årets første kvartal sammenliknet med samme periode i 2011. Den samlede papiretterspørselen i Europa har sunket med 4 prosent. Det eneste produktet som opplever økende etterspørsel er SC papir til magasiner. Her registrerer Holmen en vekst på 3 prosent, hvorav 1 prosent i Vesteuropa. Salget av papir til bøker og dagsaviser går bedre i Asia, der forbruket av avispapir har økt med 47 prosent i første kvartal av 2012 (i forhold til samme periode i 2011). Forbruket av papir til direkte reklame og produktkataloger er uforandret.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: