Opp og ned med papirforbruket

PUBLISERT: 7 juni 2012
OPPDATERT: 21 mars

I følge en ny rapport fra Holmen Paper synker den europeiske etterspørselen etter papir til magasiner og aviser. Det ser imidlertid lysere ut for andre produktgrupper. Rapporten er basert på nye tall fra IMF, Eurograph og Zenith Optimedia, og viser at etterspørselen etter bestrøket trebasert papir til bøker og dagsaviser har falt med 8 prosent i årets første kvartal sammenliknet med samme periode i 2011. Den samlede papiretterspørselen i Europa har sunket med 4 prosent. Det eneste produktet som opplever økende etterspørsel er SC papir til magasiner. Her registrerer Holmen en vekst på 3 prosent, hvorav 1 prosent i Vesteuropa. Salget av papir til bøker og dagsaviser går bedre i Asia, der forbruket av avispapir har økt med 47 prosent i første kvartal av 2012 (i forhold til samme periode i 2011). Forbruket av papir til direkte reklame og produktkataloger er uforandret.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1