Opp og ned med papirforbruket

I følge en ny rapport fra Holmen Paper synker den europeiske etterspørselen etter papir til magasiner og aviser. Det ser imidlertid lysere ut for andre produktgrupper. Rapporten er basert på nye tall fra IMF, Eurograph og Zenith Optimedia, og viser at etterspørselen etter bestrøket trebasert papir til bøker og dagsaviser har falt med 8 prosent i årets første kvartal sammenliknet med samme periode i 2011. Den samlede papiretterspørselen i Europa har sunket med 4 prosent. Det eneste produktet som opplever økende etterspørsel er SC papir til magasiner. Her registrerer Holmen en vekst på 3 prosent, hvorav 1 prosent i Vesteuropa. Salget av papir til bøker og dagsaviser går bedre i Asia, der forbruket av avispapir har økt med 47 prosent i første kvartal av 2012 (i forhold til samme periode i 2011). Forbruket av papir til direkte reklame og produktkataloger er uforandret.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: