Gigantisk avismesse flyttes

Fra messen i Frankfurt

WAN-IFRA – World Association of Newspapers and News Publishers – har tatt en drastisk beslutning. Den årlige avismessen, som så sent som i forrige uke var planlagt lokalisert til Madrid i oktober, flyttes nå til Frankfurt. Begrunnelsen er at utstillerne har forlangt det både under og etter Drupa.

Wan Ifras direktør Jacob Mathew forklarer at reise- og transportkostnadene for utstillere og besøkende reduseres når begivenheten plasseres midt i Europa. Det han ikke sier høyt, er at det med all sannsynlighet ikke vil bli solgt mye avisutstyr i Spania og Portugal i år. Tysklands utvikling fortsetter derimot som om verden aldri har sett en økonomisk krise.

Messen er flyttet en gang tidligere. I 2000 skulle den avholdes i Stockholm, men etter protester om høye omkostninger til transport og losji ble den den gangen flyttet til Amsterdam.

Årets Ifra-messe blir dermed altså arrangert i Frankfurt i perioden 29. – 31. oktober.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *