Lettere kraftliner fra Metsä Board

I Metsä Boards produktfamilie Kemiart kraftliner, kommer det nå lavere gramvekter i form av Kemiart Lite+. Den lave vekten påvirker ikke styrken, i følge leverandøren. Kemiart Lite+ er en dobbelbestrøket white top kraftliner som er utviklet spesielt for flekso postprint og fins i gramvekter fra 130 til 200 g/m2.

Kemiart Lite+ og Kemiart Graph+, som også er en dobbelbestrøket kraftliner, ble introdusert tidligere i år som et resultat av investeringen i en ny bestrykningsprosess på Metsä Boards papirbruk i Kemi. Kemiart Lite+ er beregnet for flekso postprint, mens Kemiart Graph+ er utviklet for preprint med såvel flekso som offset, silketrykk og vannbasert inkjet. Styrkeegenskapene i de nye fibrene gir i følge produsenten kundene muligheter for å produsere lettere emballasje av bølgepapp. Spesielt ved fortrykk i flekso kan man dra nytte av de letteste kvalitetene i Kemiart Graph+, hevder Metsä Board.

Produktfamilien Kemiart består også av seriene Kemiart Ultra og Kemiart Brite.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: