Lettere kraftliner fra Metsä Board

PUBLISERT: 21 juni 2012
OPPDATERT: 21 juni

I Metsä Boards produktfamilie Kemiart kraftliner, kommer det nå lavere gramvekter i form av Kemiart Lite+. Den lave vekten påvirker ikke styrken, i følge leverandøren. Kemiart Lite+ er en dobbelbestrøket white top kraftliner som er utviklet spesielt for flekso postprint og fins i gramvekter fra 130 til 200 g/m2.

Kemiart Lite+ og Kemiart Graph+, som også er en dobbelbestrøket kraftliner, ble introdusert tidligere i år som et resultat av investeringen i en ny bestrykningsprosess på Metsä Boards papirbruk i Kemi. Kemiart Lite+ er beregnet for flekso postprint, mens Kemiart Graph+ er utviklet for preprint med såvel flekso som offset, silketrykk og vannbasert inkjet. Styrkeegenskapene i de nye fibrene gir i følge produsenten kundene muligheter for å produsere lettere emballasje av bølgepapp. Spesielt ved fortrykk i flekso kan man dra nytte av de letteste kvalitetene i Kemiart Graph+, hevder Metsä Board.

Produktfamilien Kemiart består også av seriene Kemiart Ultra og Kemiart Brite.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682