Lettere kraftliner fra Metsä Board

I Metsä Boards produktfamilie Kemiart kraftliner, kommer det nå lavere gramvekter i form av Kemiart Lite+. Den lave vekten påvirker ikke styrken, i følge leverandøren. Kemiart Lite+ er en dobbelbestrøket white top kraftliner som er utviklet spesielt for flekso postprint og fins i gramvekter fra 130 til 200 g/m2.

Kemiart Lite+ og Kemiart Graph+, som også er en dobbelbestrøket kraftliner, ble introdusert tidligere i år som et resultat av investeringen i en ny bestrykningsprosess på Metsä Boards papirbruk i Kemi. Kemiart Lite+ er beregnet for flekso postprint, mens Kemiart Graph+ er utviklet for preprint med såvel flekso som offset, silketrykk og vannbasert inkjet. Styrkeegenskapene i de nye fibrene gir i følge produsenten kundene muligheter for å produsere lettere emballasje av bølgepapp. Spesielt ved fortrykk i flekso kan man dra nytte av de letteste kvalitetene i Kemiart Graph+, hevder Metsä Board.

Produktfamilien Kemiart består også av seriene Kemiart Ultra og Kemiart Brite.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: