Lettere kraftliner fra Metsä Board

PUBLISERT: 21 juni 2012
OPPDATERT: 21 juni

I Metsä Boards produktfamilie Kemiart kraftliner, kommer det nå lavere gramvekter i form av Kemiart Lite+. Den lave vekten påvirker ikke styrken, i følge leverandøren. Kemiart Lite+ er en dobbelbestrøket white top kraftliner som er utviklet spesielt for flekso postprint og fins i gramvekter fra 130 til 200 g/m2.

Kemiart Lite+ og Kemiart Graph+, som også er en dobbelbestrøket kraftliner, ble introdusert tidligere i år som et resultat av investeringen i en ny bestrykningsprosess på Metsä Boards papirbruk i Kemi. Kemiart Lite+ er beregnet for flekso postprint, mens Kemiart Graph+ er utviklet for preprint med såvel flekso som offset, silketrykk og vannbasert inkjet. Styrkeegenskapene i de nye fibrene gir i følge produsenten kundene muligheter for å produsere lettere emballasje av bølgepapp. Spesielt ved fortrykk i flekso kan man dra nytte av de letteste kvalitetene i Kemiart Graph+, hevder Metsä Board.

Produktfamilien Kemiart består også av seriene Kemiart Ultra og Kemiart Brite.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676