Dronningens fargepalett

Pantone og reklamebyrået Leo Burnett i London har kartlagt dronning Elizabeths klesstil i Pantonefarger etter 60 år på tronen. Fargekartet heter – ikke helt uventet – Diamond Jubilee Colour Guide.

Samlingen inneholder Pantone-referansen, dato og angivelse for stedet dronningen var da hun bar plaggene som er fargeregistrert. For eksempel fargenyansen Primrose Yellow, som hun hadde valgt 29. april til prins William och Kate Middletons bryllup.

– Hver gang det dukker opp et bilde av dronning Elizabeth fra en av hennes gjøremål,  kommenterer man alltid hva hun har på seg, sier Justin Tindall, kreativ leder i Leo Burnett London. Det er noe som har fulgt dronningen hele veien på hennes mange år på den britiske tronen. Diamond Jubilee Colour Guide er en hyllest til denne regentperioden gjennom fokus på fargene og deres betydning.

For oss som bare er middels interessert i kongehusene rundtom, ser vi ikke helt den praktiske nytten av den nye fargepaletten. Likevel er det interessant å registerere at Pantones årlige fargeanbefalinger observeres og brukes langt inn i de kongelige gemakker.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: