Dronningens fargepalett

PUBLISERT: 28 juni 2012
OPPDATERT: 28 juni

Pantone og reklamebyrået Leo Burnett i London har kartlagt dronning Elizabeths klesstil i Pantonefarger etter 60 år på tronen. Fargekartet heter – ikke helt uventet – Diamond Jubilee Colour Guide.

Samlingen inneholder Pantone-referansen, dato og angivelse for stedet dronningen var da hun bar plaggene som er fargeregistrert. For eksempel fargenyansen Primrose Yellow, som hun hadde valgt 29. april til prins William och Kate Middletons bryllup.

– Hver gang det dukker opp et bilde av dronning Elizabeth fra en av hennes gjøremål,  kommenterer man alltid hva hun har på seg, sier Justin Tindall, kreativ leder i Leo Burnett London. Det er noe som har fulgt dronningen hele veien på hennes mange år på den britiske tronen. Diamond Jubilee Colour Guide er en hyllest til denne regentperioden gjennom fokus på fargene og deres betydning.

For oss som bare er middels interessert i kongehusene rundtom, ser vi ikke helt den praktiske nytten av den nye fargepaletten. Likevel er det interessant å registerere at Pantones årlige fargeanbefalinger observeres og brukes langt inn i de kongelige gemakker.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676