Selveliminerende trykksak

En argentinsk forlegger har lansert en bok som er trykt med blekk som forsvinner av seg selv. Leseren har to måneder på seg til å lese boka etter at den er åpnet første gang. Deretter blekner trykkfargen bort og forsvinner helt.

Den frittstående bokhandleren og forleggeren Eterna Cadencia har trykt en antologi over de beste nye, latinamerikanske forfatterne med et spesialblekk som blir borte når det eksponeres for lys og luft. Ord og bilder blir ganske enkelt borte 60 dager etter at boken er åpnet første gang.

Bokens tittel er “El libro que no puede esperar”, som oversatt betyr noe sånt som “Boka som ikke kan vente”. Hensikten med prosjektet er å gi bokdebutanter den oppmerksomheten de trenger for å overleve, samtidig som det er et lite spark bak til forleggere som utelukkende satser på e-bøker.

«Bøker er tålmodige saker. Vi kjøper dem, setter dem i hylla, og så venter de på oss i dager, uker, måneder og år”, heter det i en annonse for prosjektet. ”Det er greit for bøker, men ikke for nye forfattere. Hvis bøkene ikke blir lest, klarer ikke forfatteren å skrive sin oppfølgerbok”.

Forleggerens plan skal være å gi ut flere bøker for å motivere til økt lesing på papir.

Kilder: Brad Gray, Fiona Willan

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: