Selveliminerende trykksak

PUBLISERT: 28 juni 2012
OPPDATERT: 28 juni

En argentinsk forlegger har lansert en bok som er trykt med blekk som forsvinner av seg selv. Leseren har to måneder på seg til å lese boka etter at den er åpnet første gang. Deretter blekner trykkfargen bort og forsvinner helt.

Den frittstående bokhandleren og forleggeren Eterna Cadencia har trykt en antologi over de beste nye, latinamerikanske forfatterne med et spesialblekk som blir borte når det eksponeres for lys og luft. Ord og bilder blir ganske enkelt borte 60 dager etter at boken er åpnet første gang.

Bokens tittel er “El libro que no puede esperar”, som oversatt betyr noe sånt som “Boka som ikke kan vente”. Hensikten med prosjektet er å gi bokdebutanter den oppmerksomheten de trenger for å overleve, samtidig som det er et lite spark bak til forleggere som utelukkende satser på e-bøker.

«Bøker er tålmodige saker. Vi kjøper dem, setter dem i hylla, og så venter de på oss i dager, uker, måneder og år”, heter det i en annonse for prosjektet. ”Det er greit for bøker, men ikke for nye forfattere. Hvis bøkene ikke blir lest, klarer ikke forfatteren å skrive sin oppfølgerbok”.

Forleggerens plan skal være å gi ut flere bøker for å motivere til økt lesing på papir.

Kilder: Brad Gray, Fiona Willan

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682