Nye ledere for intern HP-sammenslåing

PUBLISERT: 9 august 2012
OPPDATERT: 21 mars
Verner Hølleland og Ellen Vrålstad inntar sentrale posisjoner i HP.

Hewlett Packard Printing and Personal Systems i Norge har engasjert Verner Hølleland og Ellen Vrålstad som ledere for prosessen som skal integrere PC og print i HP-systemet.

I mars annonserte Hewlett-Packard sammenslåingen av Personal Systems Group (PSG) og Imaging and Printing Group (IPG) til én organisasjon; Printing and Personal Systems Group.

Norgessjef for nye PPS er Verner Hølleland, som er en veteran med 20 år i bransjen, hvorav 13 år i HP. Ellen Vrålstad er direktør for partnerforretningen i PPS.

– Sammenslåingen av de to divisjonene vil føre til en bedre og mer enhetlig kundeopplevelse, sier Verner Hølleland.

– Optimalisering av ressurser og innovasjon på tvers av print og pc vil gi en mer strømlinjeformet organisasjon, legger Ellen Vrålstad til. Hun har 14 års erfaring fra print- og pc–divisjonene i HP.

HP er markedsleder på begge områdene i Norge. Markedsandelen på PC er 27,1 prosent, mens markedsandelen innen print er delt opp i tre kategorier; laser-, blekk- og

storformatskrivere. HP er nummer 1 i alle skriversegmentene med henholdsvis 41 prosent (laser), 34 prosent (blekk) og 64 prosent (storformat). I 2011 leverte HP skrivere og PCer samt tilknyttede løsninger til en verdi av ca 2,6 milliarder kroner til det norske markedet.

PPS skal levere et stort spekter av produkter og løsninger innenfor PC og Print til privat- og bedriftsmarkedet. Produkt- og løsningsporteføljen omfatter PCer og skrivere med mobile utskriftsløsninger ( ePrint og Airprint) for konsumentmarkedet, kraftige arbeidsstasjoner og tynne klienter for bedriftsmarkedet, dokumentløsninger (HP Exstream), administrasjon av print (HP MPS), samt industrielle digitale trykkmaskiner og storformatskrivere for fotografer og profesjonelle brukere.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324