Yrkes-NM 2012 i Grafisk design for ungdom

PUBLISERT: 9 august 2012
OPPDATERT: 21 mars

Yrkes-NM i grafisk design arrangeres i år for niende gang. Konkurransen avholdes annet hvert år, denne gangen på Lillestrøm 31. oktober–1. november 2012.

Yrkes-NM arrangeres av Worldskills Norge, på vegne av utdanningsmyndighetene og bransjen. Dette skjer i år i tilknytning til en stor yrkes- og utdanningsmesse på Norges Varemesse. Messen og konkurransen er åpen for publikum.

Konkurransen i grafisk design arrangeres og administreres av Opplæringssentret for visuell kommunikasjon på oppdrag fra bransjen. Se mer om konkurransegjennomføringen og kriterier for deltakelse på www.yrkes-nm.no eller www.worldskills.no/yrkes-nm.

Konkurransen er åpen for ungdom som er:

  • Født etter 1. januar 1990
  • Lærling i mediegrafikerfaget
  • Ung faglært mediegrafiker
  • Elev på Medier og kommunikasjon VG3 / Mediedesign (3. år)

Frist for innlevering (poststemplet eller levert direkte) er mandag 24. september 2012 kl. 16.00.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Sceneprogrammet for Scanpack 2024 er her!

Sceneprogrammet for Scanpack, Skandinavias største emballasjemesse, som finner sted på Svenska Mässan i Gøteborg 22. – 25. oktober, slippes nå. I tillegg til utstillingen med 400 utstillere vil de besøkende få tilbud om et omfattende sceneprogram med nærmere 100 programpunkter.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324