Art Workshop for papirkreative

Munken lanserer Art Workshop, en ny, trykt guide till ubestrøket papir. Guiden skal gi bedre trykkresultater.

Bra trykkvalitet på ubestrøket papir oppnås når det endelige trykkresultatet oppfyller alle de forventninger som ble definert når man gjorde sitt papirvalg. Å oppnå dette, handler i bunn og grunn om kommunikasjon. Derfor deler Arctic Paper nå sin omfattende kunnskap om ubestrøket papir i nye Art Workshop – Munken Guide til ubestrøket papir.

– Hva er kvalitet i trykksammenheng? Hvem skal avgjøre dette spørsmålet, som jo innerst inne handler om smak og behag? Kvalitet er å oppfylle forventningene til resultatet, sier Arctic Papers Leif-Arne Karlsen. – Og da handler det om å forenkle kommunikasjonen mellom de ulike ekspertene som er involvert i produksjonen.

– For å bidra med et språk som gjør det mulig å diskutere kvalitet, har vi utviklet en ”bibel” for trykk på ubestrøket papir, ”Art Workshop/Munken Guide til ubestrøket papir”.

Guiden, som er på drøye hundre sider, tar opp alle spørsmål som kan dukke opp i produksjonsprosessen. Den er oppdelt i fire kapitler: papir, repro, trykk og etterbehandling.

Papir er et fantastisk materiale. Naturlig, fornybart, gjenvinningsbart – og uovertruffent som bærer av kreative idéer. Derfor har det også vært basen for historiefortelling gjennom kulturer, århundrer og generasjoner.

– Guiden skal fordype kunnskapen om hvordan man best håndterer ubestrøket papir og oppnår ønsket resultat. Den inneholder alt fra det mest basale til svært avansert, ny og oppdatert informasjon. Vi hoåper den blir verdsatt og flittig brukt som referanse i diskusjoner mellom trykkerier og trykksakkjøpere, avslutter Leif-Arne Karlsen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: