Art Workshop for papirkreative

PUBLISERT: 16 august 2012
OPPDATERT: 16 august

Munken lanserer Art Workshop, en ny, trykt guide till ubestrøket papir. Guiden skal gi bedre trykkresultater.

Bra trykkvalitet på ubestrøket papir oppnås når det endelige trykkresultatet oppfyller alle de forventninger som ble definert når man gjorde sitt papirvalg. Å oppnå dette, handler i bunn og grunn om kommunikasjon. Derfor deler Arctic Paper nå sin omfattende kunnskap om ubestrøket papir i nye Art Workshop – Munken Guide til ubestrøket papir.

– Hva er kvalitet i trykksammenheng? Hvem skal avgjøre dette spørsmålet, som jo innerst inne handler om smak og behag? Kvalitet er å oppfylle forventningene til resultatet, sier Arctic Papers Leif-Arne Karlsen. – Og da handler det om å forenkle kommunikasjonen mellom de ulike ekspertene som er involvert i produksjonen.

– For å bidra med et språk som gjør det mulig å diskutere kvalitet, har vi utviklet en ”bibel” for trykk på ubestrøket papir, ”Art Workshop/Munken Guide til ubestrøket papir”.

Guiden, som er på drøye hundre sider, tar opp alle spørsmål som kan dukke opp i produksjonsprosessen. Den er oppdelt i fire kapitler: papir, repro, trykk og etterbehandling.

Papir er et fantastisk materiale. Naturlig, fornybart, gjenvinningsbart – og uovertruffent som bærer av kreative idéer. Derfor har det også vært basen for historiefortelling gjennom kulturer, århundrer og generasjoner.

– Guiden skal fordype kunnskapen om hvordan man best håndterer ubestrøket papir og oppnår ønsket resultat. Den inneholder alt fra det mest basale til svært avansert, ny og oppdatert informasjon. Vi hoåper den blir verdsatt og flittig brukt som referanse i diskusjoner mellom trykkerier og trykksakkjøpere, avslutter Leif-Arne Karlsen.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo