ScandBook avvikler produksjonsanlegg

På grunn av lav bokutgivelsestakt på ScandBooks hovedmarked i Norden, har det svenske, børsnoterte forlaget besluttet å legge ned produksjonsanlegget på Smedjebacken. Forlagets to enheter i Falun opprettholdes. Omsetningen påvirkes også negativt av den stadig sterkere svenske kronen, i følge styret. ScandBook produserer blant annet mye for Egmont i Norge.

Avviklingen av produksjonsenheten i Smedjebacken gir på årsbasis en innsparing på ca 6 millioner kroner. Effekten av tiltaket vil vises i ScandBooks resultat fra og med 2013.

Fabrikken i Smedjebacken beholdes inntil videre som reservekapasitet, i tilfelle markedet skulle ta seg opp igjen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: