ScandBook avvikler produksjonsanlegg

På grunn av lav bokutgivelsestakt på ScandBooks hovedmarked i Norden, har det svenske, børsnoterte forlaget besluttet å legge ned produksjonsanlegget på Smedjebacken. Forlagets to enheter i Falun opprettholdes. Omsetningen påvirkes også negativt av den stadig sterkere svenske kronen, i følge styret. ScandBook produserer blant annet mye for Egmont i Norge.

Avviklingen av produksjonsenheten i Smedjebacken gir på årsbasis en innsparing på ca 6 millioner kroner. Effekten av tiltaket vil vises i ScandBooks resultat fra og med 2013.

Fabrikken i Smedjebacken beholdes inntil videre som reservekapasitet, i tilfelle markedet skulle ta seg opp igjen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: