Digitaltrykk i forandring

PUBLISERT: 30 august 2012
OPPDATERT: 30 august

Undersøkelsen U.S. Digital Production Printing Application Forecast: 2011-2016 tar for seg utviklingen for 28 digitaltrykte produkter, i detalj.
Infotrends ser et tydelig skifte, bort fra de mer tradisjonelle applikasjonene innenfor transaksjonsprint, mot markedsføring og mer publisistiske applikasjoner, som tidsskrifter og bøker. Dessuten viser noen segmenter, som emballasje og siviltrykk, både rask og kraftig vekst.
Med tanke på volum står bøker for den sterkeste veksten, fulgt av DR og transpromo. Til tross for små volumer, ser tidsskrifter og dagsaviser ut til å øke.
– De totale printvolumene forventes å vokse med 2,9 prosent frem til 2016, sier Ralf Schlozer, sjef for Infotrends On Demand Printing & Publishing Consulting Service. Noen applikasjoner forventes å dra et godt stykke forbi den gjennomsnittlige utviklingskurven. For leverandørene er det av stor betydning å tilpasse seg markedsendringene. Infotrends anbefaler at leverandørene fokuserer på å utvikle utstyr med funksjoner som er godt tilpasset de områdene der vi ser den sterkeste veksten.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1