Danske Dalum legger ned

Dalum Papir legger ned ved årsskiftet, og totalt 223 medarbeidere mister jobben, opplyser eieren Arjowiggins.
– Vi har satt stor pris på å kunne produsere papir i Danmark, som har god tradisjon for papirfremstilling og høyt utdannete folk, men et marked i nedgang krever at vi strømlinjeformer produksjonen og reduserer antall fabrikker, sier direktør Peter Lønborg Nielsen fra Dalum Papir.
Arjowiggins kjøpte Dalum i 2007, mens det europeiske papirmarkedet hadde opplevd vekst i flere år. Men krisen i 2008 og endrete forbruksvaner endret vilkårene. For tiden ser vi en strukturell nedgang i markedet som gir overkapasitet i hele Europa, legger han til.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: