Mer automatikk for små jobber

PUBLISERT: 14 september 2012
OPPDATERT: 14 september

På Neoposts åpne hus i uken som gikk, kunne man blant annet se nærmere på flere løsninger som ble lansert på Drupa, blant annet fra sveitsiske Multigraf. For de mange som konsentrerer seg om mindre opplag, er det en spennende utvikling.

Med utskiftbare digitale enheter for rilling og perforering, kombinert med elektronisk lagring av inntil 100 forhåndsinnstillinger, er Multigraf CT3005 et spennende alternativ for mindre produksjoner med «rill og perf». En av de store fordelene med denne typen løsninger er at hodet kan stoppe og starte eksakt der man ønsker på arket, uten at dette forsinker produksjonen. Det gir en langt bedre fleksibilitet for perforering og rilling enn man tradisjonelt har hatt, og er velegnet når man for eksempel produserer trykksaker med verdikuponger som skal rives av.
– Mange norske selskaper har vist interesse for denne maskinen, og det finnes få alternativer som kan utføre tilsvarende i en såpass liten og rimelig maskin, forteller Fredrik Thorsen i Neopost. Maskinen koster rundt 180.000 kroner og håndterer 5000 ark i timen, uavhengig av hvordan hodene programmeres.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1