Mer automatikk for små jobber

På Neoposts åpne hus i uken som gikk, kunne man blant annet se nærmere på flere løsninger som ble lansert på Drupa, blant annet fra sveitsiske Multigraf. For de mange som konsentrerer seg om mindre opplag, er det en spennende utvikling.

Med utskiftbare digitale enheter for rilling og perforering, kombinert med elektronisk lagring av inntil 100 forhåndsinnstillinger, er Multigraf CT3005 et spennende alternativ for mindre produksjoner med «rill og perf». En av de store fordelene med denne typen løsninger er at hodet kan stoppe og starte eksakt der man ønsker på arket, uten at dette forsinker produksjonen. Det gir en langt bedre fleksibilitet for perforering og rilling enn man tradisjonelt har hatt, og er velegnet når man for eksempel produserer trykksaker med verdikuponger som skal rives av.
– Mange norske selskaper har vist interesse for denne maskinen, og det finnes få alternativer som kan utføre tilsvarende i en såpass liten og rimelig maskin, forteller Fredrik Thorsen i Neopost. Maskinen koster rundt 180.000 kroner og håndterer 5000 ark i timen, uavhengig av hvordan hodene programmeres.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *