Mer automatikk for små jobber

På Neoposts åpne hus i uken som gikk, kunne man blant annet se nærmere på flere løsninger som ble lansert på Drupa, blant annet fra sveitsiske Multigraf. For de mange som konsentrerer seg om mindre opplag, er det en spennende utvikling.

Med utskiftbare digitale enheter for rilling og perforering, kombinert med elektronisk lagring av inntil 100 forhåndsinnstillinger, er Multigraf CT3005 et spennende alternativ for mindre produksjoner med «rill og perf». En av de store fordelene med denne typen løsninger er at hodet kan stoppe og starte eksakt der man ønsker på arket, uten at dette forsinker produksjonen. Det gir en langt bedre fleksibilitet for perforering og rilling enn man tradisjonelt har hatt, og er velegnet når man for eksempel produserer trykksaker med verdikuponger som skal rives av.
– Mange norske selskaper har vist interesse for denne maskinen, og det finnes få alternativer som kan utføre tilsvarende i en såpass liten og rimelig maskin, forteller Fredrik Thorsen i Neopost. Maskinen koster rundt 180.000 kroner og håndterer 5000 ark i timen, uavhengig av hvordan hodene programmeres.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: