Mer automatikk for små jobber

På Neoposts åpne hus i uken som gikk, kunne man blant annet se nærmere på flere løsninger som ble lansert på Drupa, blant annet fra sveitsiske Multigraf. For de mange som konsentrerer seg om mindre opplag, er det en spennende utvikling.

Med utskiftbare digitale enheter for rilling og perforering, kombinert med elektronisk lagring av inntil 100 forhåndsinnstillinger, er Multigraf CT3005 et spennende alternativ for mindre produksjoner med «rill og perf». En av de store fordelene med denne typen løsninger er at hodet kan stoppe og starte eksakt der man ønsker på arket, uten at dette forsinker produksjonen. Det gir en langt bedre fleksibilitet for perforering og rilling enn man tradisjonelt har hatt, og er velegnet når man for eksempel produserer trykksaker med verdikuponger som skal rives av.
– Mange norske selskaper har vist interesse for denne maskinen, og det finnes få alternativer som kan utføre tilsvarende i en såpass liten og rimelig maskin, forteller Fredrik Thorsen i Neopost. Maskinen koster rundt 180.000 kroner og håndterer 5000 ark i timen, uavhengig av hvordan hodene programmeres.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: