Xeikon med bedre integrering

Xeikon Vectorizor er en ny programvare fra Xeikon som skal skape bedre integrering mellom digitalpressen og laserstanse-enhetene.
Programmet er et tillegg til Xeikons frontend X-800 og er utviklet for forbedre kommunikasjonen mellom digitalpresser som bruker X-800 og tilkoblete lanserstansemaskiner for etikettproduksjon.
– Automatisering og integrering er to viktige komnponenter for å få maksimal nytte av digitaltrykket, sier Jeroen Van Bauwel, Xeikons produktmarkedssjef. Når laserstansingen nå begynner å modnes, ser vi et behov for å automatisere funksjonene. Xeikon Vectorizor er svaret på dette behovet, sier han.
Fra jdf- eller pdf-filer som er generert av et MIS- eller ERP-system kan Xeikon X-800 skape vektorfiler som sendes videre til laserstansen. Filene bygger stanseformen utfra «rammer» som overføres til stansen. Samtidig printes strekkoder ved siden av etikettene som markerer hvilke vektorformer stansen skal bruke. Siden hver etikett kan ha forskjellige former i flyten, er det bare frontenden som vet hvilke etiketter som skal brukes.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: