Arctic Paper kjøper energiselskap

Arctic Paper Munkedals AB har kjøpt 50% av Kalltorp Kraft HB. Kalltorp Kraft HB er et vannkraftbasert energiselskap som driver to vannkraftverk i vestre Sverige, med en totalproduksjon på 5-5,5 GWh/år. Samtidig planlegger Arctic Paper Munkedals en økning av kapasiteten til vannkraftverket som ligger inntil fabrikken.

– Å kjøpe oss inn i Kalltorp og samtidig ekspandere ved vannkraftverket nær papirfabrikken i Munkedal – er i henhold til den tidligere kommuniserte strategien til Arctic Paper SA – å øke uavhengigheten til kjøpt energi ved å øke den interne produksjonen, sier Michal Jarczynski, CEO ved Arctic Paper SA, og fortsetter:

Arctic Paper har fokus på miljøvennlig energi. Arctic Paper Grycksbo driver allerede et bioenergi-drevet kraftverk, Arctic Paper Kostrzyn driver et eget kraftverk basert på lokal naturgass med en effektivitet på over 93%, forteller han.

Arctic Paper Munkedal har i flere år drevet sitt eget vannkraftverk rett i nærheten av fabrikken, med en årlig kapasitet på 11-12 GWh/år. Selskapet planlegger nå en økning av kapasiteten i den eksisterende fossen med en ny kraftstasjon med nye turbiner og generatorer. Målet er å øke den årlige produksjonen med 10 GWh/år til en totalproduksjon på ca 22 GWh/år. Kostnadene til prosjektet er estimert til 70 millioner SEK, forteller Jarczynski.

Godkjenning fra svenske miljømyndigheter forventes å være på plass i løpet av november, og prosjektet er forventet å stå ferdig ett år etter at godkjenningen er gitt. – Begge disse aktivitetene gjør oss mindre avhengige av fossilt brennstoff og gir oss bedre kontroll over våre energileveranser, avslutter Michal Jarczynski.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *