Arctic Paper kjøper energiselskap

PUBLISERT: 5 oktober 2012
OPPDATERT: 5 oktober

Arctic Paper Munkedals AB har kjøpt 50% av Kalltorp Kraft HB. Kalltorp Kraft HB er et vannkraftbasert energiselskap som driver to vannkraftverk i vestre Sverige, med en totalproduksjon på 5-5,5 GWh/år. Samtidig planlegger Arctic Paper Munkedals en økning av kapasiteten til vannkraftverket som ligger inntil fabrikken.

– Å kjøpe oss inn i Kalltorp og samtidig ekspandere ved vannkraftverket nær papirfabrikken i Munkedal – er i henhold til den tidligere kommuniserte strategien til Arctic Paper SA – å øke uavhengigheten til kjøpt energi ved å øke den interne produksjonen, sier Michal Jarczynski, CEO ved Arctic Paper SA, og fortsetter:

Arctic Paper har fokus på miljøvennlig energi. Arctic Paper Grycksbo driver allerede et bioenergi-drevet kraftverk, Arctic Paper Kostrzyn driver et eget kraftverk basert på lokal naturgass med en effektivitet på over 93%, forteller han.

Arctic Paper Munkedal har i flere år drevet sitt eget vannkraftverk rett i nærheten av fabrikken, med en årlig kapasitet på 11-12 GWh/år. Selskapet planlegger nå en økning av kapasiteten i den eksisterende fossen med en ny kraftstasjon med nye turbiner og generatorer. Målet er å øke den årlige produksjonen med 10 GWh/år til en totalproduksjon på ca 22 GWh/år. Kostnadene til prosjektet er estimert til 70 millioner SEK, forteller Jarczynski.

Godkjenning fra svenske miljømyndigheter forventes å være på plass i løpet av november, og prosjektet er forventet å stå ferdig ett år etter at godkjenningen er gitt. – Begge disse aktivitetene gjør oss mindre avhengige av fossilt brennstoff og gir oss bedre kontroll over våre energileveranser, avslutter Michal Jarczynski.

Les videre

Lederskifte i Luth Gruppen

Jeppe Broch Nielsen overtar roret i Luth Gruppen AS etter sin far, Arne Henrik Nielsen. Jeppe trer inn i rollen som daglig leder den 15. mars 2024 og Arne Henrik fortsetter som styreformann i bedriften.
luth-gruppen-jeppe

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1