Drupa hvert tredje år?

Drupas direktør Manuel Mataré har uttalt at det i fremtiden er ønskelig at Drupa skjæres ned fra 14 til 11 dager, med en helg i midten. Drupakomiteen skal ta stilling til forslaget i november. I forbindelse med forslaget vil komiteen også vurdere å arrangere Drupa hvert tredje år, i stedet for hvert fjerde, slik det har vært i flere tiår. Hvis planen går gjennom, vil neste Drupa bli arrangert i 2015.

Beslutningen får selvsagt konsekvenser for britiske Ipex, som skal arrangeres i London i 2014. Flere store bransjeaktører har allerede takket nei til London, og det er lett å tenke seg at en Drupa så kort tid etter Ipex kan få også andre utstillere til å trekke seg. En tre års syklus betyr at Ipex og Drupa begge skal arrangeres i 2018, noe som kan tvinge Ipex til også å endre frekvens. Det ujevne intervallet vil skape et stadig tilbakevendende problem for begge messer.

En Drupa i 2015 kan også komme til å by på utfordringer, ikke minst fordi lansering av ny teknologi da må skje ett år tidligere enn bedriftene først hadde forventet og planlagt for.

Beslutningen om hva Drupa vil gjøre, er ventet å falle i løpet av uke 45.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: