Drupa hvert tredje år?

PUBLISERT: 18 oktober 2012
OPPDATERT: 18 oktober

Drupas direktør Manuel Mataré har uttalt at det i fremtiden er ønskelig at Drupa skjæres ned fra 14 til 11 dager, med en helg i midten. Drupakomiteen skal ta stilling til forslaget i november. I forbindelse med forslaget vil komiteen også vurdere å arrangere Drupa hvert tredje år, i stedet for hvert fjerde, slik det har vært i flere tiår. Hvis planen går gjennom, vil neste Drupa bli arrangert i 2015.

Beslutningen får selvsagt konsekvenser for britiske Ipex, som skal arrangeres i London i 2014. Flere store bransjeaktører har allerede takket nei til London, og det er lett å tenke seg at en Drupa så kort tid etter Ipex kan få også andre utstillere til å trekke seg. En tre års syklus betyr at Ipex og Drupa begge skal arrangeres i 2018, noe som kan tvinge Ipex til også å endre frekvens. Det ujevne intervallet vil skape et stadig tilbakevendende problem for begge messer.

En Drupa i 2015 kan også komme til å by på utfordringer, ikke minst fordi lansering av ny teknologi da må skje ett år tidligere enn bedriftene først hadde forventet og planlagt for.

Beslutningen om hva Drupa vil gjøre, er ventet å falle i løpet av uke 45.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri