Drupa hvert tredje år?

Drupas direktør Manuel Mataré har uttalt at det i fremtiden er ønskelig at Drupa skjæres ned fra 14 til 11 dager, med en helg i midten. Drupakomiteen skal ta stilling til forslaget i november. I forbindelse med forslaget vil komiteen også vurdere å arrangere Drupa hvert tredje år, i stedet for hvert fjerde, slik det har vært i flere tiår. Hvis planen går gjennom, vil neste Drupa bli arrangert i 2015.

Beslutningen får selvsagt konsekvenser for britiske Ipex, som skal arrangeres i London i 2014. Flere store bransjeaktører har allerede takket nei til London, og det er lett å tenke seg at en Drupa så kort tid etter Ipex kan få også andre utstillere til å trekke seg. En tre års syklus betyr at Ipex og Drupa begge skal arrangeres i 2018, noe som kan tvinge Ipex til også å endre frekvens. Det ujevne intervallet vil skape et stadig tilbakevendende problem for begge messer.

En Drupa i 2015 kan også komme til å by på utfordringer, ikke minst fordi lansering av ny teknologi da må skje ett år tidligere enn bedriftene først hadde forventet og planlagt for.

Beslutningen om hva Drupa vil gjøre, er ventet å falle i løpet av uke 45.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: