Drupa hvert tredje år?

PUBLISERT: 18 oktober 2012
OPPDATERT: 18 oktober

Drupas direktør Manuel Mataré har uttalt at det i fremtiden er ønskelig at Drupa skjæres ned fra 14 til 11 dager, med en helg i midten. Drupakomiteen skal ta stilling til forslaget i november. I forbindelse med forslaget vil komiteen også vurdere å arrangere Drupa hvert tredje år, i stedet for hvert fjerde, slik det har vært i flere tiår. Hvis planen går gjennom, vil neste Drupa bli arrangert i 2015.

Beslutningen får selvsagt konsekvenser for britiske Ipex, som skal arrangeres i London i 2014. Flere store bransjeaktører har allerede takket nei til London, og det er lett å tenke seg at en Drupa så kort tid etter Ipex kan få også andre utstillere til å trekke seg. En tre års syklus betyr at Ipex og Drupa begge skal arrangeres i 2018, noe som kan tvinge Ipex til også å endre frekvens. Det ujevne intervallet vil skape et stadig tilbakevendende problem for begge messer.

En Drupa i 2015 kan også komme til å by på utfordringer, ikke minst fordi lansering av ny teknologi da må skje ett år tidligere enn bedriftene først hadde forventet og planlagt for.

Beslutningen om hva Drupa vil gjøre, er ventet å falle i løpet av uke 45.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676