Felles SUN i Norden

Fargeprodusenten Sun Chemical samler all produksjon av offsetfarge i den svenske byen Landskrona. Den nye fabrikken skal betjene hele Norden med farge, lakk, fuktevann og gummiduker.

Med de nye fasilitetene økes kapasiteten av spotfargeproduksjon fra 250 til 260 tonn per år, mens det kan leveres omtrent 8000 kvadratmeter gummiduk i samme periode.

De nye lokalene er innredet med et sterilt område til framstilling av low migration-farge, det vil si farge som kan godkjennes til næringsmiddelemballasje. Ifølge Magnus Flink fra Sun Chemical er dette et økende produktområde, og Flink forventer at andelen på 20 prosent low migration i det samlede produksjonsvolumet vil øke til 50 prosent i løpet av et par år. – Det er en tendens til at mange trykkerier velger low migration-farge som standard i sine maskiner, også til jobber der dette ikke er påkrevet, legger han til.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: