Felles SUN i Norden

Fargeprodusenten Sun Chemical samler all produksjon av offsetfarge i den svenske byen Landskrona. Den nye fabrikken skal betjene hele Norden med farge, lakk, fuktevann og gummiduker.

Med de nye fasilitetene økes kapasiteten av spotfargeproduksjon fra 250 til 260 tonn per år, mens det kan leveres omtrent 8000 kvadratmeter gummiduk i samme periode.

De nye lokalene er innredet med et sterilt område til framstilling av low migration-farge, det vil si farge som kan godkjennes til næringsmiddelemballasje. Ifølge Magnus Flink fra Sun Chemical er dette et økende produktområde, og Flink forventer at andelen på 20 prosent low migration i det samlede produksjonsvolumet vil øke til 50 prosent i løpet av et par år. – Det er en tendens til at mange trykkerier velger low migration-farge som standard i sine maskiner, også til jobber der dette ikke er påkrevet, legger han til.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: