Ny maskinpark hos Lundblad Media

Lundblad Media i Tromsø satser hardere på digitaltrykk og nye digitale medier. – Offsetandelen skrumper, mens digitaltrykk og nye digitale medier øker raskt. Det går i digital retning, men offsetteknologien har nok minst fem til ti år igjen, sier daglig leder Jarle Lundblad i Lundblad Media i Tromsø, som nylig anskaffet to nye digitale trykkpresser.
Digital trykk og digitale medier står for rundt 15 prosent hver hos Lundblad, mens offset står for de resterende 70 prosentene av trykkeriets totale omsetning på knappe 28 millioner kroner.

– Vi skal levere alle typer oppdrag og volum, men behovet for trykking av mindre opplag med korte tidsfrister øker markert, dermed også omfanget av digitaltrykt produksjon, sier Lundblad. Kvalitet og stabilitet bedres stadig og denne teknologien tar stadig volum fra offsettrykk, legger han til.
Nå har Lundblad skiftet ut sin gamle digitale maskinpark og kjøpt en Xerox 8080 med stift, fals og skjæreenhet, samt en Xerox 770.
Xerox 8080 maskinen er stort sett booket daglig på faste oppdrag, mens 770 produserer øvrig produksjon. Denne har allerede et godt belegg, men det er fortsatt rom for ytterligere oppdrag, forteller Lundblad.

– De nye maskinene gir oss kapasitet til å håndtere svingninger i produksjonsmengden, sier han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: