Ny maskinpark hos Lundblad Media

Lundblad Media i Tromsø satser hardere på digitaltrykk og nye digitale medier. – Offsetandelen skrumper, mens digitaltrykk og nye digitale medier øker raskt. Det går i digital retning, men offsetteknologien har nok minst fem til ti år igjen, sier daglig leder Jarle Lundblad i Lundblad Media i Tromsø, som nylig anskaffet to nye digitale trykkpresser.
Digital trykk og digitale medier står for rundt 15 prosent hver hos Lundblad, mens offset står for de resterende 70 prosentene av trykkeriets totale omsetning på knappe 28 millioner kroner.

– Vi skal levere alle typer oppdrag og volum, men behovet for trykking av mindre opplag med korte tidsfrister øker markert, dermed også omfanget av digitaltrykt produksjon, sier Lundblad. Kvalitet og stabilitet bedres stadig og denne teknologien tar stadig volum fra offsettrykk, legger han til.
Nå har Lundblad skiftet ut sin gamle digitale maskinpark og kjøpt en Xerox 8080 med stift, fals og skjæreenhet, samt en Xerox 770.
Xerox 8080 maskinen er stort sett booket daglig på faste oppdrag, mens 770 produserer øvrig produksjon. Denne har allerede et godt belegg, men det er fortsatt rom for ytterligere oppdrag, forteller Lundblad.

– De nye maskinene gir oss kapasitet til å håndtere svingninger i produksjonsmengden, sier han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: