Ny webportal for PDF-levering

Det Bergens-baserte firmaet Palografen lanserer nå Atomyx i norsk språkdrakt. Atomyx, som ble lansert internasjonalt tidligere i år, er en web-portal for sikker og kvalitetssikret levering av PDF-filer til trykkerier. Interesserte trykkerier kan selv teste ut Atomyx på norsk på http://atomyx.palografen.no/

– Vi har stor tro på at Atomyx fyller et behov hos norske trykkerier, sier Per Arne Flatberg, produktansvarlig i Palografen. – Vi ser at trykkeriene i dag hovedsaklig mottar filer via Fileflow. Dette er et godt verktøy for sending av store filer, men sikrer ikke at PDF-filene er teknisk korrekte. Mange trykkerier bruker derfor mye tid på å kvalitetssikre PDF-filene og kommunisere med trykksakkjøperen om ting som må endres. Med Atomyx endres alt dette. Trykksakkjøperen kvalitetssikrer selv PDF-filene ved levering. Da kan både kunde og trykkeri være trygge på at jobben er korrekt før den går inn i trykkeriets arbeidsflyt.

Basert på velkjente løsninger
Atomyx baserer seg på callas pdfToolbox. Det er den samme preflightmotoren som brukes av blant annet Adobe Acrobat og avisenes annonseportal, Nada Express.

– Ved å bruke en såvidt velprøvd teknologi, sikrer vi trykkeriene og kundene den aller beste og mest avanserte kvalitetssikringen på markedet, sier Flatberg. Han trekker frem fleksibiliteten i pdfToolbox som en stor styrke. – pdfToolbox gir tilnærmet ubegrensede muligheter til å kvalitetssikre de tekniske sidene av en PDF-fil, og løser også en lang rekke problemer som kan oppstå automatisk. Som om ikke det er nok, støttes alle internasjonale standarder rett ut av boksen, deriblant de nye GWG2012-spesifikasjonene, som vi er overbevist om vil gjøre det lettere å levere korrekte PDF-filer i årene som kommer, hevder Flatberg.

 

Selve webmotoren i Atomyx bruker den velkjente publiseringsplattformen Drupal. – Drupal er et publiseringsverktøy som har et stort utviklermijø, er brukervennlig og har enorme muligheter for interne tilpasninger. Det gjør at man ikke binder seg til en leverandør for å tilpasse brukergrensesnittet til trykkeriets grafiske profil, eller legge til innhold i leveringsportalen, sier Flatberg.

PDF-kunnskap
Palografen mener kunnskapen om tekniske problemer i PDF-filene varierer mye i trykkeriene. – Vi ser ofte at trykkeriene sliter når PDF-filene er levert feil. Noen ganger prøver trykkeriet å løse problemet selv – kanskje uten helt å vite hvordan det skal gjøres, mens det andre ganger sendes tilbake til kundene, som gjerne har mindre kunnskap, sier Flatberg. Som en løsning på problemet tilbyr Palografen både første- og andrelinjesupport knyttet til PDF-problemer hos sine Atomyx-kunder. – For trykkeriene med dedikert fagpersonell er det ofte et savn at de ikke har noen å diskutere konkrete problemstillinger i PDF-filene med, mens trykkerier som har overlatt filmottaket til andre enn grafikere med spesialkompetanse på PDF-problemer kanskje ikke kan løse problemene med PDF-filene på tilfredsstillende vis. I begge tilfeller kan vi hjelpe, gjennom egne supportordninger og det som kanskje er Norges beste fagmiljø for PDF-kunnskap, avslutter Flatberg.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: