Ny webportal for PDF-levering

PUBLISERT: 2 november 2012
OPPDATERT: 2 november

Det Bergens-baserte firmaet Palografen lanserer nå Atomyx i norsk språkdrakt. Atomyx, som ble lansert internasjonalt tidligere i år, er en web-portal for sikker og kvalitetssikret levering av PDF-filer til trykkerier. Interesserte trykkerier kan selv teste ut Atomyx på norsk på http://atomyx.palografen.no/

– Vi har stor tro på at Atomyx fyller et behov hos norske trykkerier, sier Per Arne Flatberg, produktansvarlig i Palografen. – Vi ser at trykkeriene i dag hovedsaklig mottar filer via Fileflow. Dette er et godt verktøy for sending av store filer, men sikrer ikke at PDF-filene er teknisk korrekte. Mange trykkerier bruker derfor mye tid på å kvalitetssikre PDF-filene og kommunisere med trykksakkjøperen om ting som må endres. Med Atomyx endres alt dette. Trykksakkjøperen kvalitetssikrer selv PDF-filene ved levering. Da kan både kunde og trykkeri være trygge på at jobben er korrekt før den går inn i trykkeriets arbeidsflyt.

Basert på velkjente løsninger
Atomyx baserer seg på callas pdfToolbox. Det er den samme preflightmotoren som brukes av blant annet Adobe Acrobat og avisenes annonseportal, Nada Express.

– Ved å bruke en såvidt velprøvd teknologi, sikrer vi trykkeriene og kundene den aller beste og mest avanserte kvalitetssikringen på markedet, sier Flatberg. Han trekker frem fleksibiliteten i pdfToolbox som en stor styrke. – pdfToolbox gir tilnærmet ubegrensede muligheter til å kvalitetssikre de tekniske sidene av en PDF-fil, og løser også en lang rekke problemer som kan oppstå automatisk. Som om ikke det er nok, støttes alle internasjonale standarder rett ut av boksen, deriblant de nye GWG2012-spesifikasjonene, som vi er overbevist om vil gjøre det lettere å levere korrekte PDF-filer i årene som kommer, hevder Flatberg.

 

Selve webmotoren i Atomyx bruker den velkjente publiseringsplattformen Drupal. – Drupal er et publiseringsverktøy som har et stort utviklermijø, er brukervennlig og har enorme muligheter for interne tilpasninger. Det gjør at man ikke binder seg til en leverandør for å tilpasse brukergrensesnittet til trykkeriets grafiske profil, eller legge til innhold i leveringsportalen, sier Flatberg.

PDF-kunnskap
Palografen mener kunnskapen om tekniske problemer i PDF-filene varierer mye i trykkeriene. – Vi ser ofte at trykkeriene sliter når PDF-filene er levert feil. Noen ganger prøver trykkeriet å løse problemet selv – kanskje uten helt å vite hvordan det skal gjøres, mens det andre ganger sendes tilbake til kundene, som gjerne har mindre kunnskap, sier Flatberg. Som en løsning på problemet tilbyr Palografen både første- og andrelinjesupport knyttet til PDF-problemer hos sine Atomyx-kunder. – For trykkeriene med dedikert fagpersonell er det ofte et savn at de ikke har noen å diskutere konkrete problemstillinger i PDF-filene med, mens trykkerier som har overlatt filmottaket til andre enn grafikere med spesialkompetanse på PDF-problemer kanskje ikke kan løse problemene med PDF-filene på tilfredsstillende vis. I begge tilfeller kan vi hjelpe, gjennom egne supportordninger og det som kanskje er Norges beste fagmiljø for PDF-kunnskap, avslutter Flatberg.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1