Merkur-Trykk og Flexi Trykk AS blir ett

PUBLISERT: 9 november 2012
OPPDATERT: 9 november

AS Merkur-Trykk og Flexi-TrykkAS slår seg sammen til ett selskap fra 1. Januar 2013.

–  Merkur-Trykk har i lengere tid vurdert å etablere digitaltrykk, som vi ennå ikke har hatt, forteller Dag Jacobsen, leder hos Merkur.
– Flexi Trykk har digitaltrykk, men vi har sett oss om etter en samarbeidspartner, forteller HElge Torbjørnsen i Flexi-Trykk.

Sammen er vi kommet frem til at vi vil få det bedre ved et samarbeide enn at Merkur skal starte

med konkurrerende virksomhet til den produksjonen som Flexi Trykk allerede har god rutine i, sier begge.

Merkur har kun offsetproduksjon i 70×100 mens Flexi-trykk har digitalproduksjon opp til A3, og storformat i tillegg. Dermed blir vi komplette fra nyttår, sier Dag.

Flexi-Trykk har også solid økonomi.

Merkurs betydelige IT-kunnskap, fargestyringsverktøy og administrasjon vil tilføre fellesskapet styrke. Merkur har også meget solid økonomi, selv om omsetningen i 2012 har sviktet noe.

Fra nyttår starter derfor AS Merkur-Trykk grafisk produksjon Flexi trykk AS med ca 46 ansatte og ca 90 millioner i omsetning og med ambisjoner om å nå 100 millioner på sikt, konkluderer Dag og Helge.

Les videre

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

HP og Canva vil demokratisere design og printing

HP annonserte i dag et strategisk flerårig globalt partnerskap med Canva, en plattform for visuell kommunikasjon. Samarbeidet har som mål å gi millioner av Canva-brukere over hele verden muligheten til å enkelt designe online, lage visuelt innhold og printe lokalt.
hp-canva

Horizon snur arket med tre nye samarbeid

Etterbehandlingsleverandør Horizon skriver nye kapitler med tre ferske samarbeid. Nå kan de hjelpe trykkeriene fra trykk til ferdig bok i både mykt og hardt omslag.
HID_03-1

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676