Merkur-Trykk og Flexi Trykk AS blir ett

PUBLISERT: 9 november 2012
OPPDATERT: 9 november

AS Merkur-Trykk og Flexi-TrykkAS slår seg sammen til ett selskap fra 1. Januar 2013.

–  Merkur-Trykk har i lengere tid vurdert å etablere digitaltrykk, som vi ennå ikke har hatt, forteller Dag Jacobsen, leder hos Merkur.
– Flexi Trykk har digitaltrykk, men vi har sett oss om etter en samarbeidspartner, forteller HElge Torbjørnsen i Flexi-Trykk.

Sammen er vi kommet frem til at vi vil få det bedre ved et samarbeide enn at Merkur skal starte

med konkurrerende virksomhet til den produksjonen som Flexi Trykk allerede har god rutine i, sier begge.

Merkur har kun offsetproduksjon i 70×100 mens Flexi-trykk har digitalproduksjon opp til A3, og storformat i tillegg. Dermed blir vi komplette fra nyttår, sier Dag.

Flexi-Trykk har også solid økonomi.

Merkurs betydelige IT-kunnskap, fargestyringsverktøy og administrasjon vil tilføre fellesskapet styrke. Merkur har også meget solid økonomi, selv om omsetningen i 2012 har sviktet noe.

Fra nyttår starter derfor AS Merkur-Trykk grafisk produksjon Flexi trykk AS med ca 46 ansatte og ca 90 millioner i omsetning og med ambisjoner om å nå 100 millioner på sikt, konkluderer Dag og Helge.

Les videre

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

Merkur Grafisk investerer i storformat med oppkjøpet av Printing

Stadig flere kunder etterspør produkter knyttet til storformattrykk. Det sier Kjetil Sjøeng, daglig leder ved Merkur Grafisk. For å utvide både kompetansen og maskinparken i storformat ble det tidligere i høst klart at Merkur-gruppen går inn som majoritetseier i Printing AS.
Kjetil 1

"Uventet kraftig" markedsnedgang på papirprodukter

Eksportnedgangen i masse- og papirmarkedet er nå et faktum, skriver Skogsindustrierna i sin siste kvartalsrapport. Den økonomiske situasjonen påvirker etterspørselen etter grafisk papir i takt med at annonsemarkedet bremser opp. Men det er tegn til bedring.
pappersindustrierna-1024x683

Problemer for Xeikon som omorganiserer for å sikre fremtiden

Xeikon skal omorganisere driften "for å tilpasse seg den nåværende virkeligheten"
Xeikonx

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682