Aviser og bøker i ulike formater

PUBLISERT: 7 desember 2012
OPPDATERT: 7 desember

Océ og Manroland Web Systems har samarbeidet om utviklingen av et digitalt system til print og ferdiggjøring av aviser og bøker.
Løsningen kombinerer Océs nye JetStream 5500 fargeprinter og Manroland Web Systems FoldLine VPF 211. Hensikten er å oppnå så mye fleksibilitet at det er mulig å produsere mange forskjellige formater av både aviser og bøker.
JetStream 5500 er en 762 mm bred rull-printer, som skriver 600 x 480 dpi i opp til 254 meter i minuttet eller 200 meter i minuttet ved simulert 1.200 dpi Dette gir output på 30.000 B2-ark i timen, 5140 A4 bilder, 4.000 24-siders seksjoner i broadsheetformat eller 8.000 tabloidsider.
Manrolands Foldline VPF 211 produserer aviser i broadsheetformat på opp til 96 sider, opp til 12 avisseksjoner i 254 meter i minuttet. Maskinen tillater variasjon i formater, antall seksjoner og ark-lengder.
Maskinen er drevet av Océs Prisma Workflow sammen med SRA MP controller, som driver variabeldataene ved makshastigheten på 254 meter i minuttet.
Det foreligger også støtte for Adobe PDF Print Engine (APPE) 2.5.

Les videre

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

HP og Canva vil demokratisere design og printing

HP annonserte i dag et strategisk flerårig globalt partnerskap med Canva, en plattform for visuell kommunikasjon. Samarbeidet har som mål å gi millioner av Canva-brukere over hele verden muligheten til å enkelt designe online, lage visuelt innhold og printe lokalt.
hp-canva

Horizon snur arket med tre nye samarbeid

Etterbehandlingsleverandør Horizon skriver nye kapitler med tre ferske samarbeid. Nå kan de hjelpe trykkeriene fra trykk til ferdig bok i både mykt og hardt omslag.
HID_03-1

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676