Aviser og bøker i ulike formater

Océ og Manroland Web Systems har samarbeidet om utviklingen av et digitalt system til print og ferdiggjøring av aviser og bøker.
Løsningen kombinerer Océs nye JetStream 5500 fargeprinter og Manroland Web Systems FoldLine VPF 211. Hensikten er å oppnå så mye fleksibilitet at det er mulig å produsere mange forskjellige formater av både aviser og bøker.
JetStream 5500 er en 762 mm bred rull-printer, som skriver 600 x 480 dpi i opp til 254 meter i minuttet eller 200 meter i minuttet ved simulert 1.200 dpi Dette gir output på 30.000 B2-ark i timen, 5140 A4 bilder, 4.000 24-siders seksjoner i broadsheetformat eller 8.000 tabloidsider.
Manrolands Foldline VPF 211 produserer aviser i broadsheetformat på opp til 96 sider, opp til 12 avisseksjoner i 254 meter i minuttet. Maskinen tillater variasjon i formater, antall seksjoner og ark-lengder.
Maskinen er drevet av Océs Prisma Workflow sammen med SRA MP controller, som driver variabeldataene ved makshastigheten på 254 meter i minuttet.
Det foreligger også støtte for Adobe PDF Print Engine (APPE) 2.5.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: