Sky-baserte tjenester stadig viktigere

PUBLISERT: 7 desember 2012
OPPDATERT: 7 desember

50 prosent av beslutningstakere med ansvar for IT, betrakter cloud-computing som et viktig tema (Infotrends). Omtrent 71 prosent av den grafiske bransjen benytter cloudbasert verktøy i en eller annen form, rn andel som forventes å stige i løpet av et par år. Også Web2Print-leverandørene har sett mulighetene i skyen, og det er kommet mange løsninger der ute.

Cloud computing betyr at bedrifter slipper å ha en masse maskinvare, og er på andre måter også lønnsomt. For å drive web2print med egne servere trengs det mye utstyr, oppdatering, lisenser, vedlikehold, backup, overvåking og sikkerhet.

Fordelen ved et cloudbasert system er at de fleste jobbene ivaretas eksternt. Det kan være et godt sted å begynne, og er ofte enkelt å komme i gang med. De fleste systemer er skalerbare, slik at de kan tilpasses selskapets vekst og mange leverandører tilbyr overgang til lisens senere, til de som ønsker det. Det handler om hvorvidt man ønsker å eie løsningene selv, fordi et cloudbasert system betinger en viss relasjon til og avhengighet av leverandøren.

Startkostnadene er ofte lavere enn ved å kjøpe et Web2Print-system på lisens. Generelt består kostnadene av en startkost + et månedsgebyr, som regel basert på antall ordre, kunder og produkter. Man binder seg som regel for en periode (ofte 6-12 måneder). Vær oppmerksom på at det kan komme til en del skjulte kostnader som gebyrer for domener, antall websites, SSL-sertifikater, betalingstransaksjoner, antall brukere, antall mulige produkter samt antallet ordre i systemet. Cloudløsningene er ikke alltid det billigste alternativet.

Leverandører som Pageflex og Impleo tilbyr cloudbaserte Web2Print-løsninger.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1