Sky-baserte tjenester stadig viktigere

50 prosent av beslutningstakere med ansvar for IT, betrakter cloud-computing som et viktig tema (Infotrends). Omtrent 71 prosent av den grafiske bransjen benytter cloudbasert verktøy i en eller annen form, rn andel som forventes å stige i løpet av et par år. Også Web2Print-leverandørene har sett mulighetene i skyen, og det er kommet mange løsninger der ute.

Cloud computing betyr at bedrifter slipper å ha en masse maskinvare, og er på andre måter også lønnsomt. For å drive web2print med egne servere trengs det mye utstyr, oppdatering, lisenser, vedlikehold, backup, overvåking og sikkerhet.

Fordelen ved et cloudbasert system er at de fleste jobbene ivaretas eksternt. Det kan være et godt sted å begynne, og er ofte enkelt å komme i gang med. De fleste systemer er skalerbare, slik at de kan tilpasses selskapets vekst og mange leverandører tilbyr overgang til lisens senere, til de som ønsker det. Det handler om hvorvidt man ønsker å eie løsningene selv, fordi et cloudbasert system betinger en viss relasjon til og avhengighet av leverandøren.

Startkostnadene er ofte lavere enn ved å kjøpe et Web2Print-system på lisens. Generelt består kostnadene av en startkost + et månedsgebyr, som regel basert på antall ordre, kunder og produkter. Man binder seg som regel for en periode (ofte 6-12 måneder). Vær oppmerksom på at det kan komme til en del skjulte kostnader som gebyrer for domener, antall websites, SSL-sertifikater, betalingstransaksjoner, antall brukere, antall mulige produkter samt antallet ordre i systemet. Cloudløsningene er ikke alltid det billigste alternativet.

Leverandører som Pageflex og Impleo tilbyr cloudbaserte Web2Print-løsninger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: