Sky-baserte tjenester stadig viktigere

50 prosent av beslutningstakere med ansvar for IT, betrakter cloud-computing som et viktig tema (Infotrends). Omtrent 71 prosent av den grafiske bransjen benytter cloudbasert verktøy i en eller annen form, rn andel som forventes å stige i løpet av et par år. Også Web2Print-leverandørene har sett mulighetene i skyen, og det er kommet mange løsninger der ute.

Cloud computing betyr at bedrifter slipper å ha en masse maskinvare, og er på andre måter også lønnsomt. For å drive web2print med egne servere trengs det mye utstyr, oppdatering, lisenser, vedlikehold, backup, overvåking og sikkerhet.

Fordelen ved et cloudbasert system er at de fleste jobbene ivaretas eksternt. Det kan være et godt sted å begynne, og er ofte enkelt å komme i gang med. De fleste systemer er skalerbare, slik at de kan tilpasses selskapets vekst og mange leverandører tilbyr overgang til lisens senere, til de som ønsker det. Det handler om hvorvidt man ønsker å eie løsningene selv, fordi et cloudbasert system betinger en viss relasjon til og avhengighet av leverandøren.

Startkostnadene er ofte lavere enn ved å kjøpe et Web2Print-system på lisens. Generelt består kostnadene av en startkost + et månedsgebyr, som regel basert på antall ordre, kunder og produkter. Man binder seg som regel for en periode (ofte 6-12 måneder). Vær oppmerksom på at det kan komme til en del skjulte kostnader som gebyrer for domener, antall websites, SSL-sertifikater, betalingstransaksjoner, antall brukere, antall mulige produkter samt antallet ordre i systemet. Cloudløsningene er ikke alltid det billigste alternativet.

Leverandører som Pageflex og Impleo tilbyr cloudbaserte Web2Print-løsninger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: