Kunstnerstipend fra Arctic Paper

PUBLISERT: 14 desember 2012
OPPDATERT: 14 desember

Hvordan påvirker den digitale virkeligheten vår verden? Hvordan skaper man en inspirerende kobling mellom det konkrete og det virtuelle? Hvor viktig blir det gamle kulturbæreren papiret i vår tid? For å finne svarene på noen av disse spørsmålene vil Arctic Paper dele ut tre stipendier i juli, august og september 2013. Stipendiene skal deles ut til kunstnere og kreative innenfor alle kunstarter, og temaet vil være papir.

I Munken Works verksted – et pop-up-ateliér i bydelen Prenzlauer Berg i Berlin, etablert i anledning stipendiet – vil tre utvalgte kunstnere kunne bo og arbeide uforstyrret i fire uker hver.

De vil ha mulighete til å skape egne objekter som skildrer konflikten mellom «analogt og digitalt». Verkene vil bli vist for publikum i papirformat samt på blogger og utstillinger.

Det er også planen at Munken Works skal turnere i Europa i 2014.

Fra og med 1. Januar 2013 kan kunstnere og andre kreatører sende inn sine søknader her. Bidragene blir vurdert av en uavhengig jury.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri