Årets fotograf er kåret

Foto.no kårer hvert år Årets fotograf, i samarbeid med Japan Photo og Cyan: galleri. Jurymedlemmene Johnny Haglund, Pål Hermansen, Karoline Frogner, Bjørn Opsahl, Espen Rasmussen og Hanne Holm-Johnsen, kåret Steinar Figved til Årets fotograf 2012. Jan Olav Bredesen kom på andreplass med 25 poeng, mens Ioannis Lelakis tok tredjeplassen med 23 poeng.
– Siden jeg fikk mitt første kamera som guttunge har jeg alltid elsket å fotografere. Men jeg har aldri før tenkt at jeg skulle delta i konkurranser. Når jeg først gjorde det er det fantastisk morsomt og inspirerende å se at også andre liker bildene mine, forteller Steinar Figved til www.foto.no.
De siste ti årene har Figved jobbet som reporter og videojournalist i TV 2 Nyhetene.
«Av de innsendte seriene til dokumentarrunden var dette den mest komplette. Vi kommer veldig tett på. Den har nærhet, varme og humor, uten at den romantiserer situasjonen», er blant juryens kommentar til utmerkelsen.
Som Årets fotograf 2012 vinner Steinar Figved en egen separatutstilling på Cyan :galleri i Oslo. Han får også et gavekort på pro-produkter hos Japan Photo til en verdi av 100.000 kroner.
I samarbeid med Japan Photo vil det bli produsert en fotobok med et utvalg av de premierte bidragene. Inntektene av boken vil gå til et veldedig formål valgt av Steinar Figved. Boken vil bli tilgjengelig for salg gjennom egen webshop. Alle premierte fotografer får tilsendt et gratis eksemplar av boken, skriver www.foto.no, der du også kan se Steinar Figveds bilder.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *