Årets fotograf er kåret

PUBLISERT: 4 januar 2013
OPPDATERT: 4 januar

Foto.no kårer hvert år Årets fotograf, i samarbeid med Japan Photo og Cyan: galleri. Jurymedlemmene Johnny Haglund, Pål Hermansen, Karoline Frogner, Bjørn Opsahl, Espen Rasmussen og Hanne Holm-Johnsen, kåret Steinar Figved til Årets fotograf 2012. Jan Olav Bredesen kom på andreplass med 25 poeng, mens Ioannis Lelakis tok tredjeplassen med 23 poeng.
– Siden jeg fikk mitt første kamera som guttunge har jeg alltid elsket å fotografere. Men jeg har aldri før tenkt at jeg skulle delta i konkurranser. Når jeg først gjorde det er det fantastisk morsomt og inspirerende å se at også andre liker bildene mine, forteller Steinar Figved til www.foto.no.
De siste ti årene har Figved jobbet som reporter og videojournalist i TV 2 Nyhetene.
«Av de innsendte seriene til dokumentarrunden var dette den mest komplette. Vi kommer veldig tett på. Den har nærhet, varme og humor, uten at den romantiserer situasjonen», er blant juryens kommentar til utmerkelsen.
Som Årets fotograf 2012 vinner Steinar Figved en egen separatutstilling på Cyan :galleri i Oslo. Han får også et gavekort på pro-produkter hos Japan Photo til en verdi av 100.000 kroner.
I samarbeid med Japan Photo vil det bli produsert en fotobok med et utvalg av de premierte bidragene. Inntektene av boken vil gå til et veldedig formål valgt av Steinar Figved. Boken vil bli tilgjengelig for salg gjennom egen webshop. Alle premierte fotografer får tilsendt et gratis eksemplar av boken, skriver www.foto.no, der du også kan se Steinar Figveds bilder.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo