Nytt i sorthvitt fra Konica Minolta

PUBLISERT: 1 februar 2013
OPPDATERT: 1 februar

Konica Minolta lanserer en ny serie sort/hvitt produksjonssystemer: bizhub PRESS 1052, 1250, 1250P samt entry-level systemet bizhub PRO 1052.  Produksjonssystemene henvender seg til trykkerier, printshops og store in-house trykkerier. Serien er basert på samme maskinvare og designet til å levere høy printkvalitet og produktivitet samt å dekke forsjkellige kunders behov innenfor digitaltrykk.

Bizhub PRESS 1250-serien og bizhub PRO 1052 benytter flere teknologier, som ifølge Konica Minolta skal levere High Definition-bilder som utgangspunkt for print i høy kvalitet. Bildekvaliteten hevdes å være helt identisk fra første til siste side, og fra jobb til jobb.

Bizhub PRESS 1052 og bizhub PRO 1052 retter seg til kunder med en gjennomsnittlig månedlig printvolum på mellom 300.000 og 500.000 print og ved topp-belastning opp til 2 millioner print per måned. PRESS-modellene gir en større mulighet for individuell konfigurering, mens PRO-modellen retter seg til entry-level og tilbyr begrensede konfigurasjoner. Bizhub PRESS 1250/P kan håndtere et månedlig printvolum på mellom 400.000 og 750.000 print og kan ifølge produsenten nå opp til 3 millioner print i måneden ved toppbelastning.

Hele serien har en printoppløsning på 1.200 x 1.200 DPI. Systemene støtter print på papir med vekt fra 40 til 350 g/m2 i simplex og på papir opp til 300 g/m2 i duplex. Papirformater opp til 324 x 483 mm støttes, og kan velges gjennom en mediekatalog. Bizhub PRO 1052 og bizhub PRESS 1052 leverer en printhastighet på 105 A4 / 60 A3 sider per minutt, mens bizhub PRESS 1250/P har en printhastighet på 125 A4 / 70 A3 sider per minutt.

Verktøyet Tone Curve Utility  kan hjelpe med rip-justeringer, for eksempel av raster og tonerkurven, og du får mulighet til selv å definere rastervinkelen og punktformen.

Efterbehandling
Produksjonssystemene har en samlet papirkapasitet på 18.000 ark, som føres gjennom maskinen ved hjelp av en vakumopptaksteknologi. Ved å kombinere utvalget av etterbehandlingsmuligheter som en automatisk ringbinder, en limbinder samt en hefte- og stableenhed er det mulig å få opp til 50 konfigurasjoner.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676