Nytt i sorthvitt fra Konica Minolta

Konica Minolta lanserer en ny serie sort/hvitt produksjonssystemer: bizhub PRESS 1052, 1250, 1250P samt entry-level systemet bizhub PRO 1052.  Produksjonssystemene henvender seg til trykkerier, printshops og store in-house trykkerier. Serien er basert på samme maskinvare og designet til å levere høy printkvalitet og produktivitet samt å dekke forsjkellige kunders behov innenfor digitaltrykk.

Bizhub PRESS 1250-serien og bizhub PRO 1052 benytter flere teknologier, som ifølge Konica Minolta skal levere High Definition-bilder som utgangspunkt for print i høy kvalitet. Bildekvaliteten hevdes å være helt identisk fra første til siste side, og fra jobb til jobb.

Bizhub PRESS 1052 og bizhub PRO 1052 retter seg til kunder med en gjennomsnittlig månedlig printvolum på mellom 300.000 og 500.000 print og ved topp-belastning opp til 2 millioner print per måned. PRESS-modellene gir en større mulighet for individuell konfigurering, mens PRO-modellen retter seg til entry-level og tilbyr begrensede konfigurasjoner. Bizhub PRESS 1250/P kan håndtere et månedlig printvolum på mellom 400.000 og 750.000 print og kan ifølge produsenten nå opp til 3 millioner print i måneden ved toppbelastning.

Hele serien har en printoppløsning på 1.200 x 1.200 DPI. Systemene støtter print på papir med vekt fra 40 til 350 g/m2 i simplex og på papir opp til 300 g/m2 i duplex. Papirformater opp til 324 x 483 mm støttes, og kan velges gjennom en mediekatalog. Bizhub PRO 1052 og bizhub PRESS 1052 leverer en printhastighet på 105 A4 / 60 A3 sider per minutt, mens bizhub PRESS 1250/P har en printhastighet på 125 A4 / 70 A3 sider per minutt.

Verktøyet Tone Curve Utility  kan hjelpe med rip-justeringer, for eksempel av raster og tonerkurven, og du får mulighet til selv å definere rastervinkelen og punktformen.

Efterbehandling
Produksjonssystemene har en samlet papirkapasitet på 18.000 ark, som føres gjennom maskinen ved hjelp av en vakumopptaksteknologi. Ved å kombinere utvalget av etterbehandlingsmuligheter som en automatisk ringbinder, en limbinder samt en hefte- og stableenhed er det mulig å få opp til 50 konfigurasjoner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: