Xeikon med nytt sikkerhetstrykk

Hunkeler Innovationdays er et årlig evenement der grafiske leverandører viser de nyeste teknologiene, eller til og med fremtidens teknologi. På årets Hunkeler Innovationdays vil Xeikon vise en helt ny type sikkerhetstrykk der de har «bakt inn» en kjemisk ID-markør i toneren, «taggant» på engelsk.
På Xeikons stand vil man kunne printe billetter med denne spesialtoneren på selskapets nyeste rullmatede Xeikon 8600-modell med inline-perforering fra Hunkeler. Toneren plasseres i den femte fargestasjonen på maskinen.

«Taggants» er mikroskopiske kjemiske markører som kan appliseres enten på selve substratet, eller i en toner. Markørene benyttes for å verifisere ektheten i en trykksak. Allerede idag benyttes disse markørene på trykksaker som sedler, ID-papirer og verdipapirer. Markørene er ikke synlige for det menneskelige øyet, og kan bare oppdages av spesielle avlesere.

De markørene Xeikon bruker i sin toner kommer fra Brand Watch Technologies, et amerikansk firma med flere løsninger på området sikkerhetsteknologi gjennom hele logistikkjeden. For dere som lurer: Den spesielle toneren vil bare bli solgt gjennom Brand Watch Technologies ifølge ISO 28000-standarden, en sertifisering for transportsikkerhet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: