EUs miljømerke til finsk trykkeri

Dyptrykkeriet Helprint i Finland har som det første trykkeriet i Europa fått retten til å bruke EUs miljømerke på trykksakene sine. EUs miljømerke er EUs offisielle miljømerking og gjelder i alle medlemsland.

For å få EUs miljømerke må trykkeriet oppfylle visse kriterier blant annet for trykkmaterialer og farger, trykksakenes gjenvinningsbarhet, utslipp i vann, avfall, energibruk og opplæring av personalet. For å få bruke EUs miljømerkee på en trykksak, må både produksjonsprosessen og råvarene innfri de fastlagte kriteriene.

– Helprint har spesielt lyktes med gjenvinning av toluen i trykkfargene samt reduksjon i av kobber- og kromutslipp i vassdragene. Kjøpere av trykktjenester som vil profilere seg med at de tar miljøansvar mener det er viktig at både prosess og produkt oppfyller kravene, sier Leena Nyqvist-Kuusola hos Motiva Services Oy, som overvåker EUs miljømerking i Finland.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: