EUs miljømerke til finsk trykkeri

Dyptrykkeriet Helprint i Finland har som det første trykkeriet i Europa fått retten til å bruke EUs miljømerke på trykksakene sine. EUs miljømerke er EUs offisielle miljømerking og gjelder i alle medlemsland.

For å få EUs miljømerke må trykkeriet oppfylle visse kriterier blant annet for trykkmaterialer og farger, trykksakenes gjenvinningsbarhet, utslipp i vann, avfall, energibruk og opplæring av personalet. For å få bruke EUs miljømerkee på en trykksak, må både produksjonsprosessen og råvarene innfri de fastlagte kriteriene.

– Helprint har spesielt lyktes med gjenvinning av toluen i trykkfargene samt reduksjon i av kobber- og kromutslipp i vassdragene. Kjøpere av trykktjenester som vil profilere seg med at de tar miljøansvar mener det er viktig at både prosess og produkt oppfyller kravene, sier Leena Nyqvist-Kuusola hos Motiva Services Oy, som overvåker EUs miljømerking i Finland.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: