EU mot ulovlig tømmer

EU ønsker å forebygge bruk av ulovlig tømmer i EU-landene. I oktober 2010 vedtok EU en lov om regulering av tømmer (EUTR 995/2010), som skal forhindre bruk av ulovlig trevirke. Loven er gjelder hele unionen fra 3. mars 2013.

Ulovlig tømmer er trær som felles, transporteres eller selges på måter som er i strid med nasjonal lovgiving. Det kan handle om ulovlig hugst, skattesnusk eller forfalskning av tolldokumenter. Loven skal sikre at alle treprodukter som markedsføres på det europeiske markedet, blant annet papir, ikke er fremstilt av ulovlig trevirke. Forbudet vil innebære at alle europeiske trykkerier skal kunne identifisere alle papirleverandører, som i sin tur skal ha full sporbarhet på sin leveransekjede. Opplysningene skal være tilgjengelige for de gjeldende myndighetene i løpet av fem år.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: