EU mot ulovlig tømmer

PUBLISERT: 22 februar 2013
OPPDATERT: 22 februar

EU ønsker å forebygge bruk av ulovlig tømmer i EU-landene. I oktober 2010 vedtok EU en lov om regulering av tømmer (EUTR 995/2010), som skal forhindre bruk av ulovlig trevirke. Loven er gjelder hele unionen fra 3. mars 2013.

Ulovlig tømmer er trær som felles, transporteres eller selges på måter som er i strid med nasjonal lovgiving. Det kan handle om ulovlig hugst, skattesnusk eller forfalskning av tolldokumenter. Loven skal sikre at alle treprodukter som markedsføres på det europeiske markedet, blant annet papir, ikke er fremstilt av ulovlig trevirke. Forbudet vil innebære at alle europeiske trykkerier skal kunne identifisere alle papirleverandører, som i sin tur skal ha full sporbarhet på sin leveransekjede. Opplysningene skal være tilgjengelige for de gjeldende myndighetene i løpet av fem år.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1