Kjøper blekkskriverprodusent

PUBLISERT: 1 mars 2013
OPPDATERT: 1 mars

Xerox kjøper den franske blekkskriverprodusenten Impika, med  55 ansatte og hovedkontor i in Aubagne i Frankrike. Impika designer, produserer og selger digitale fargeblekkskrivere for industri, handel, sikkerhet, etiketter og emballasje.

– Kjøpet kompletterer vår portefølje og styrker vår merkevare slik at vi bedre kan tjene forhandlere og kunder, sier Jeff Jacobson, leder av Xerox’ grafiske divisjon. Han karakteriserer Impika som et innovativt selskap.

Det profesjonelle blekkskrivermarkedet er i sterk vekst, i følge analyseselskapet I.T. Strategies, med en årlig vekst på 21 prosent frem til 2015.

Impikas maskiner er basert på en vannbasert proprietær blekkskriverteknologi, som iPrint-serien som kan trykke ut opp til 375 meter per minutt, og den digitale iPress for grafisk industri med en bildeoppløsning på opptil 2400X1200 dpi. Maskinene kompletterer blant annet Xerox høyhastighets blekkskrivere, som CiPress som nylig kom med nye modeller, skriver Xerox i en pressemelding.

– For å kunne opprettholde veksten måtte vi bli del av en større organisasjon med global distribusjon og tjenester. Xerox var et logisk valg for oss og våre kunder, sier CEO Paul Morgavi i Impika som fra nå skal rapportere til Jacobson.

Pris og andre detaljer vedrørende oppkjøpet er ikke offentliggjort.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1