Kjøper blekkskriverprodusent

Xerox kjøper den franske blekkskriverprodusenten Impika, med  55 ansatte og hovedkontor i in Aubagne i Frankrike. Impika designer, produserer og selger digitale fargeblekkskrivere for industri, handel, sikkerhet, etiketter og emballasje.

– Kjøpet kompletterer vår portefølje og styrker vår merkevare slik at vi bedre kan tjene forhandlere og kunder, sier Jeff Jacobson, leder av Xerox’ grafiske divisjon. Han karakteriserer Impika som et innovativt selskap.

Det profesjonelle blekkskrivermarkedet er i sterk vekst, i følge analyseselskapet I.T. Strategies, med en årlig vekst på 21 prosent frem til 2015.

Impikas maskiner er basert på en vannbasert proprietær blekkskriverteknologi, som iPrint-serien som kan trykke ut opp til 375 meter per minutt, og den digitale iPress for grafisk industri med en bildeoppløsning på opptil 2400X1200 dpi. Maskinene kompletterer blant annet Xerox høyhastighets blekkskrivere, som CiPress som nylig kom med nye modeller, skriver Xerox i en pressemelding.

– For å kunne opprettholde veksten måtte vi bli del av en større organisasjon med global distribusjon og tjenester. Xerox var et logisk valg for oss og våre kunder, sier CEO Paul Morgavi i Impika som fra nå skal rapportere til Jacobson.

Pris og andre detaljer vedrørende oppkjøpet er ikke offentliggjort.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *