Kjøper blekkskriverprodusent

Xerox kjøper den franske blekkskriverprodusenten Impika, med  55 ansatte og hovedkontor i in Aubagne i Frankrike. Impika designer, produserer og selger digitale fargeblekkskrivere for industri, handel, sikkerhet, etiketter og emballasje.

– Kjøpet kompletterer vår portefølje og styrker vår merkevare slik at vi bedre kan tjene forhandlere og kunder, sier Jeff Jacobson, leder av Xerox’ grafiske divisjon. Han karakteriserer Impika som et innovativt selskap.

Det profesjonelle blekkskrivermarkedet er i sterk vekst, i følge analyseselskapet I.T. Strategies, med en årlig vekst på 21 prosent frem til 2015.

Impikas maskiner er basert på en vannbasert proprietær blekkskriverteknologi, som iPrint-serien som kan trykke ut opp til 375 meter per minutt, og den digitale iPress for grafisk industri med en bildeoppløsning på opptil 2400X1200 dpi. Maskinene kompletterer blant annet Xerox høyhastighets blekkskrivere, som CiPress som nylig kom med nye modeller, skriver Xerox i en pressemelding.

– For å kunne opprettholde veksten måtte vi bli del av en større organisasjon med global distribusjon og tjenester. Xerox var et logisk valg for oss og våre kunder, sier CEO Paul Morgavi i Impika som fra nå skal rapportere til Jacobson.

Pris og andre detaljer vedrørende oppkjøpet er ikke offentliggjort.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: