Duplex baneprint i ett tårn

Fujifilm slipper nå en ny høyhastighets inkjetprinter på markedet. Jet Press 540W ble lansert på Drupa som prototype  og retter seg mot bedrifter med produksjon av brosjyrer, flyers, personaliserte blader, bøker og aviser.
Maskinen er designet i en SED-konfigurasjon (Single Engine Duplex), som muliggjør dobbeltsidig print i ett enkelt printtårn, noe som begrenser maskinstørrelsen til 6,6 x 2,8 meter.  Jet Press 540W kan printe på både inkjetoptimalisert papir og ubestrøkne kvaliteter fra 64-157 g/m2. Den arbeider i printbredden 540 mm i hastighet 127 meter i minuttet ved 600 dpi. Oppløsningen kan litt lengre ut i 2013 oppgraderes til 1.200 dpi. Printeren bruker Fujifilms eget Vividia blekk (både dye og pigment) og Fujifilm XMF arbeidsflyt-system som Digital Front End.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: