Nye offsetpresser i to trykkerier

PUBLISERT: 8 mars 2013
OPPDATERT: 8 mars

Snorre Benediktsson hos Mitsubishi-leverandøren Grafimec AS kan fortelle at selskapet nå har signert kontrakt om levering av en ny 2013 Mitsubishi V3000-LS4 til Haslum Grafisk AS på Rud i Bærum.

Maskinen er en 4-farger offsetmaskin i maks-format 750×1050 med materialområde fra 0,04 til 0,8 mm, spektrofometrisk fargemåling, platebytte på 40 sekunder uten behov for prebending, for å nevne noe av utstyret maskinen leveres med.

Maskinen vil erstatte Haslum Grafisk sin eksisterende Mitsubishi 3H-4 som ble levert i 2000 og som i dag har produsert over 220 millioner trykk.

Den nye maskinen vil bli installert i løpet av høsten 2013, forteller Snorre, som også kan fortelle at Ajour Grafisk AS i Oslo i desember 2012 installerte en nyere brukt Mitsubishi D3000-LS5 som erstattet en Mitsubishi fra 1995.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676