Moonshot-server fra HP

gb1zetbfzgbxkapitjvrHP avduket denne uken sitt første kommersielt tilgjengelige Moonshot-system. HP Moonshot bruker opp til 89 prosent mindre energi, 80 prosent mindre plass og har en 77 prosent lavere kostnad enn tradisjonelle servere, melder senior product manager i HP Norge Jan Fredrik Gunvaldsen

– I snart 25 år har HP ledet og definert retningen for servermarkedet, men vi hviler ikke på laurbærene av den grunn. Vi lanserer nå et helt nytt serverkonsept med HP Moonshot som kommer til å endre økonomien i både innkjøp, drift og strømforbruk, sier teknologidirektør i HP Norge Stig Alstedt.

Den kraftige økningen av datamengder i senere år har brakt store datasentra nær bristepunktet og fremtidig vekst hindres av kapasiteten til tradisjonell IT-infrastruktur. HPs Moonshot-servere hevdes å være det første steget i retning av å løse opp for disse begrensingene, og representerer i følge HP en milepæl innen forenkling og kostnadsbesparelser for servere.

– Med nær 10 milliarder enheter koblet til internett, og forventninger om en fortsatt eksponentiell vekst, har vi kommet til et punkt hvor plass-, strøm- og kostnadsbehov ved tradisjonell teknologi ikke lenger er på et bærekraftig nivå. HP Moonshot markerer begynnelsen av en ny form for IT som vil forandre infrastrukturøkonomien og legge grunnlaget for de neste 20 milliarder enhetene, sier senior product manager i HP Norge Jan Fredrik Gunvaldsen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: