Moonshot-server fra HP

PUBLISERT: 12 april 2013
OPPDATERT: 12 april

gb1zetbfzgbxkapitjvrHP avduket denne uken sitt første kommersielt tilgjengelige Moonshot-system. HP Moonshot bruker opp til 89 prosent mindre energi, 80 prosent mindre plass og har en 77 prosent lavere kostnad enn tradisjonelle servere, melder senior product manager i HP Norge Jan Fredrik Gunvaldsen

– I snart 25 år har HP ledet og definert retningen for servermarkedet, men vi hviler ikke på laurbærene av den grunn. Vi lanserer nå et helt nytt serverkonsept med HP Moonshot som kommer til å endre økonomien i både innkjøp, drift og strømforbruk, sier teknologidirektør i HP Norge Stig Alstedt.

Den kraftige økningen av datamengder i senere år har brakt store datasentra nær bristepunktet og fremtidig vekst hindres av kapasiteten til tradisjonell IT-infrastruktur. HPs Moonshot-servere hevdes å være det første steget i retning av å løse opp for disse begrensingene, og representerer i følge HP en milepæl innen forenkling og kostnadsbesparelser for servere.

– Med nær 10 milliarder enheter koblet til internett, og forventninger om en fortsatt eksponentiell vekst, har vi kommet til et punkt hvor plass-, strøm- og kostnadsbehov ved tradisjonell teknologi ikke lenger er på et bærekraftig nivå. HP Moonshot markerer begynnelsen av en ny form for IT som vil forandre infrastrukturøkonomien og legge grunnlaget for de neste 20 milliarder enhetene, sier senior product manager i HP Norge Jan Fredrik Gunvaldsen.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1