Nytt medlem i PRO-serien

Roland DG har nettopp lansert en nytt medlem i sin PRO-serie, den nye og raske SOLJET PRO4 XF-640.  Utviklingsrosessen har tatt 14 måneder, involvert 50 medarbeidere og forskjellige avdelinger, og målet har vært å sikre en løsning som leverte både hastighet og kvalitet. Det ble også nødvendig å utvikle nye teknologier før den nye PRO4 XF-640 innfridde, forteller Mr. Katsuo Ikehata, general manager i Roland DG Corporations R&D-avdeling.

– Vi vet at det generelle kravet fra printshops er å kunne levere innenfor 24 – 48 timer. Derfor betyMr.-Ikehatar hastighet så mye. Før kunne en printshop produsere 15 bannere, 20 plakater og 2 bildekor-folier på én dag. Med XF kan de klare det dobbelte, sier Katsuo Ikehata.
En av utfordringene i prosessen var å finne en teknologi som kunne kjøre raskt og så stabilt at bildekvaliteten var på et like høyt nivå. Skriverhodenes bevegelse er stabilisert, og dette har gitt høy blekkpresisjon. Det har også vært nødvendig å jobbe med både mate-systemer og opptakssystemet. XF-printer har fått 16 pinch-rollers. Opptaksystemet er et nytt design, som ruller mediet opp med høy hastighet og samtidig sikrer at det er enkelt å betjene, mener Ikehata.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: