Nytt medlem i PRO-serien

PUBLISERT: 19 april 2013
OPPDATERT: 19 april

Roland DG har nettopp lansert en nytt medlem i sin PRO-serie, den nye og raske SOLJET PRO4 XF-640.  Utviklingsrosessen har tatt 14 måneder, involvert 50 medarbeidere og forskjellige avdelinger, og målet har vært å sikre en løsning som leverte både hastighet og kvalitet. Det ble også nødvendig å utvikle nye teknologier før den nye PRO4 XF-640 innfridde, forteller Mr. Katsuo Ikehata, general manager i Roland DG Corporations R&D-avdeling.

– Vi vet at det generelle kravet fra printshops er å kunne levere innenfor 24 – 48 timer. Derfor betyMr.-Ikehatar hastighet så mye. Før kunne en printshop produsere 15 bannere, 20 plakater og 2 bildekor-folier på én dag. Med XF kan de klare det dobbelte, sier Katsuo Ikehata.
En av utfordringene i prosessen var å finne en teknologi som kunne kjøre raskt og så stabilt at bildekvaliteten var på et like høyt nivå. Skriverhodenes bevegelse er stabilisert, og dette har gitt høy blekkpresisjon. Det har også vært nødvendig å jobbe med både mate-systemer og opptakssystemet. XF-printer har fått 16 pinch-rollers. Opptaksystemet er et nytt design, som ruller mediet opp med høy hastighet og samtidig sikrer at det er enkelt å betjene, mener Ikehata.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1