Nytt medlem i PRO-serien

Roland DG har nettopp lansert en nytt medlem i sin PRO-serie, den nye og raske SOLJET PRO4 XF-640.  Utviklingsrosessen har tatt 14 måneder, involvert 50 medarbeidere og forskjellige avdelinger, og målet har vært å sikre en løsning som leverte både hastighet og kvalitet. Det ble også nødvendig å utvikle nye teknologier før den nye PRO4 XF-640 innfridde, forteller Mr. Katsuo Ikehata, general manager i Roland DG Corporations R&D-avdeling.

– Vi vet at det generelle kravet fra printshops er å kunne levere innenfor 24 – 48 timer. Derfor betyMr.-Ikehatar hastighet så mye. Før kunne en printshop produsere 15 bannere, 20 plakater og 2 bildekor-folier på én dag. Med XF kan de klare det dobbelte, sier Katsuo Ikehata.
En av utfordringene i prosessen var å finne en teknologi som kunne kjøre raskt og så stabilt at bildekvaliteten var på et like høyt nivå. Skriverhodenes bevegelse er stabilisert, og dette har gitt høy blekkpresisjon. Det har også vært nødvendig å jobbe med både mate-systemer og opptakssystemet. XF-printer har fått 16 pinch-rollers. Opptaksystemet er et nytt design, som ruller mediet opp med høy hastighet og samtidig sikrer at det er enkelt å betjene, mener Ikehata.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: