Sigma med lyssterkt zoomobjektiv

PUBLISERT: 19 april 2013
OPPDATERT: 19 april

2013_04_08_SIGMA_210155489Sigma lanserer nå 18-35mm F1.18 DC HSM, det første zoomobjektivet som gir deg f/1,8 gjennom hele zoomområdet (per dags dato). Det er et vidvinkel/normalobjektiv for speilreflekskameraer med APS-C-brikke.

Sigma deler alle sine nye objektiver inn i tre produktserier; Contemporary, Art og Sport. Konstruert med fokus på høy optisk ytelse og store muligheter for kreativ utfoldelse, gir Art-serien rom trenger for kunstnerisk utfoldelse. I tillegg til bruk for landskapsbilder, portretter, stilleben og nærbilder, er disse objektivene laget for kreative, hevder leverandøren.

Et zoomobjektiv er svært hendig siden det tilbyr ulike bildevinkler ved bare å vri på zoomringen. Ulempen har vært at ingen zoomobjektiver har tilbudt større blender enn f/2,8, noe som har medført at man har valgt objektiver med fast brennvidde i stedet. Selv om blenderåpningen på fastobjektiver er overlegen det man har hatt på zoomobjektiver, mister du fleksibiliteten med varierende brennvidder. Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM er en ny generasjon objektiver som kan gi blender f/1,8 gjennom hele zoomområdet. Det gir deg også en lysere søker der det er lettere å kontrollere fokus og komposisjon. Sammenliknet med f/2,8 får også større kontroll over dybdeskarpheten og kan bruke kortere lukkertider. For korte og normale brennvidder gir dette objektivet stor fleksibilitet og ytelsen du ellers bare får av en rekke fastobjektiver.
Håndteringen av objektivet er enkel, siden det har både intern fokusering og intern zooming. Det forhindrer at objektivet endrer lengde når du fokuserer eller zoomer. Du kan bruke det sammen med sirkulære polarisasjonsfiltre siden fronten heller ikke roterer.
Flares og ghosting er målt og overvåket fra tidlig i utviklingen av objektivet for å finne en optisk konstruksjon som håndterer situasjoner med sterkt motlys på en tilfredsstillende måte. Den nye Super Multi-Layer Coating reduserer flares og ghosting og gir et skarpt bilde med høy kontrast, selv i kraftig baklys, skriver Sigma.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676