Sigma med lyssterkt zoomobjektiv

2013_04_08_SIGMA_210155489Sigma lanserer nå 18-35mm F1.18 DC HSM, det første zoomobjektivet som gir deg f/1,8 gjennom hele zoomområdet (per dags dato). Det er et vidvinkel/normalobjektiv for speilreflekskameraer med APS-C-brikke.

Sigma deler alle sine nye objektiver inn i tre produktserier; Contemporary, Art og Sport. Konstruert med fokus på høy optisk ytelse og store muligheter for kreativ utfoldelse, gir Art-serien rom trenger for kunstnerisk utfoldelse. I tillegg til bruk for landskapsbilder, portretter, stilleben og nærbilder, er disse objektivene laget for kreative, hevder leverandøren.

Et zoomobjektiv er svært hendig siden det tilbyr ulike bildevinkler ved bare å vri på zoomringen. Ulempen har vært at ingen zoomobjektiver har tilbudt større blender enn f/2,8, noe som har medført at man har valgt objektiver med fast brennvidde i stedet. Selv om blenderåpningen på fastobjektiver er overlegen det man har hatt på zoomobjektiver, mister du fleksibiliteten med varierende brennvidder. Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM er en ny generasjon objektiver som kan gi blender f/1,8 gjennom hele zoomområdet. Det gir deg også en lysere søker der det er lettere å kontrollere fokus og komposisjon. Sammenliknet med f/2,8 får også større kontroll over dybdeskarpheten og kan bruke kortere lukkertider. For korte og normale brennvidder gir dette objektivet stor fleksibilitet og ytelsen du ellers bare får av en rekke fastobjektiver.
Håndteringen av objektivet er enkel, siden det har både intern fokusering og intern zooming. Det forhindrer at objektivet endrer lengde når du fokuserer eller zoomer. Du kan bruke det sammen med sirkulære polarisasjonsfiltre siden fronten heller ikke roterer.
Flares og ghosting er målt og overvåket fra tidlig i utviklingen av objektivet for å finne en optisk konstruksjon som håndterer situasjoner med sterkt motlys på en tilfredsstillende måte. Den nye Super Multi-Layer Coating reduserer flares og ghosting og gir et skarpt bilde med høy kontrast, selv i kraftig baklys, skriver Sigma.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: