Klassisk Hasselblad går i graven

PUBLISERT: 3 mai 2013
OPPDATERT: 3 mai

hasselblad_503cwHasselblad stopper produksjonen av sin 503CW-modell – det siste V System-kameraet i selskapets produktportefølje. Beslutningen trer i kraft umiddelbart og betyr slutten på 50 års utvikling av Hasselblads kameralinje.

– Alt har sin tid, sier Dr Larry Hansen, Hasselblad styreleder g konsernsjef. Veteranen 503CW kombinert med et omfattende sortiment av utskiftbare objektiver og tilbehør, var i sytten år førstevalget, både for kresne proffer og gryende amatørfotografer. Men de siste fem årene har det vært en kraftig nedgang i etterspørselen, og det er nå på tide at vi, om enn noe motvillig, plasserer V System i historien. Vi ønsker i den forbindelse å takke både kunder og fans for deres lojalitet og entusiasme, legger han til.

Hasselblad har bekreftet at det siste 503CW har rullet av produksjonsbåndet, men selskapet vil fortsette å selge V system-tilbehøret så lenge lageret rekker.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1